VIDEO: 5 cauze mai puţin obişnuite ale durerilor de cap

2 2 jpg jpeg

1.Coafura şi accesoriile

Felul în care îţi prinzi părul îţi poate da dureri de cap. Spre exemplu, cocurile sau cozile prinse prea strâns trag de scalp, ţinându-l în tensiune, lucru care poate declanşa durerea de cap. La fel se poate întâmpla şi în cazul în care purtăm o şapcă strânsă, o pălărie sau chiar ochelari de soare care sunt prea mici sau au braţele prea rigide.

2. Deshidratarea

Persoanele care nu beau suficientă apa în timpul zilei au un risc mai mare de a suferi din cauza durerilor de cap, ca urmare a deshidratării organismului. De aceea, este important să bem cel puţin 1,5 litri de apă şi să consumăm alimente care ne hidratează organismul, precum caise, struguri, castraveţi etc.

3. Anumite alimente

Alimentele afumate, murate sau uscate conţin sulfiţi care dilată vasele de sânge, ceea ce duce la apariţia durerilor de cap. Ca să îţi dai seama dacă într-adevăr aceste alimente îţi dau dureri de cap, ţine cont de ceea ce mânânci în ziua respectivă , iar în cazul în care pe lista ta se regăseşte unul dintre alimentele enumerate mai sus, consumă-l mai rar sau elimină-l din dieta de zi cu zi.

4. Mirosurile puternice

În general, mirosurile puternice duc la apariţia durerilor de cap. Fie că este vorba de parfumul colegului, de un odorizant de cameră, de mirosul de benzină sau de fumul de ţigară, toate ne pot da dureri de cap, care apar ca simptome ale unor alergii la astfel de mirosuri. Pentru a contracara acest efect al mirosurilor neplăcute, inhalează puţin ulei de mentă.

5. Ecranul calculatorului

Luminozitatea ecranului şi variaţiile ei activează retina şi nervii din spatele ochilor, lucru care duce la apariţia durerilor de cap. De aceea, este indicat să faci o pauză de 10 minute la fiecare oră de stat în faţa calculatorului, timp în care te poţi plimba, fără a-ţi mai obosi ochii cu altceva.