Vara, pastilele pot cauza alergii!

1 2 jpg jpeg

Contraceptivele pătează pielea

Pilulele accelerează pigmentarea pielii când se „combină” cu soarele.

Sfat: foloseşte o cremă cu factor mare de protecţie (50+). Există în farmacii şi creme speciale pentru stoparea pigmentării inestetice a pielii. Poţi cere şi sfatul medicului ginecolog în privinţa unor anticoncepţionale lipsite de acest efect.

Antibioticele dau eczeme

Dacă iei antibiotice, este mai bine să stai la umbră. Expuse la raze UV, multe substanţe din antibiotice declanşează erupţii cutanate. Cele mai periculoase sunt doxiciclina sau cinoxacinul, care sunt prescrise pentru tratamentul bolilor respiratorii, infecţiilor urinare şi inflamaţiilor gastro-intestinale.

Sfat: Dacă începi tratamentul cu antibiotice la începutul concediului, ar fi mai bine să stai la umbră sau să te expui la razele solare puţin timp. Se recomandă folosirea unei creme cu factor de protecţie de minimum 30 fără parfum şi care să nu irite pielea.

Atenţie diabetici

Diabeticii trebuie să se ferească şi ei de razele UV. Medicamente care tratează diabetul şi bolile sistemului cardiovascular pot da reacţii cutanate nedorite prin expunerea la soare. Sfat: Cei care ştiu că suferă de aceste boli trebuie să întrebe medicul cum să prevină efectele secundare.