Unde se ascund microbii în casă?

1 2 jpg jpeg

Pe piaţă poţi găsi numeroase produse de curăţat cu care poţi elimina eficient "adăposturile" microbilor din casa ta. Este bine să ştii că microbilor le prieşte căldura şi umiditatea din baie şi din bucătărie, acestea fiind, de altfel, şi locurile cu cei mai muţi germeni din locuinţă.

Bucătăria

Deşi încercăm cu fiecare ocazie în parte să curăţăm corespunzător baia şi bucătăria, cele două încăperi ale casei ascund locuri unde numărul bacteriilor este mult mai crescut decât în alte zone.

Buretele de vase, chiuveta de bucătărie, tocătorul, blatul de bucătărie, podeua, scurgătorul de vase, dar şi frigiderul sunt doar câteva dintre locurile asupra cărora trebuie insistat atunci când vine vorba de curăţenia bucătăriei tale. Mai ales că aici pregătim mâncarea şi servim masa în familie.

Deoarece buretele de vase este o adevărată sursă de germeni, încearcă să îl înlocuieşti la un interval de două săptămâni. Spală bine zonele din bucătărie cu apă fierbinte şi cu dezinfectant, astfel încât să cureţi în profunzime.

Baia

Şi în baie sunt multe locuri unde bacteriile ,,şi-au făcut casă”. Periuţele de dinţi, peria pentru curăţat toaleta, prosoapele şi covoraşul de duş trebuie curăţate în profunzime, deoarece bacteriile se găsesc aici în număr foarte mare. De vină este şi umiditatea crescută din încăpere.

Curăţă bine vasul de toaletă şi zona din faţa acestuia, deoarece riscul de a primi sau transmite diferite afecţiuni este unul crescut. Nu uita şi de periuţa de dinţi! Aceasta trebuie schimbată cu una nouă din trei în trei luni, ne sfătuiesc medicii. Mai ales dacă perii acesteia încep să-şi schimbe forma.

Curăţă şi dezinfectează corespunzător şi cada de baie, astfel poţi scăpa de bacteriile adunate în jurul scurgerii, dar eviţi şi transmiterea posibilelor afecţiuni către ceilalţi membri ai familiei. Şi mopul este o sursă de microbi, de aceea, curăţă-l bine săptămânal cu apă fierbinte şi cu detergent. Este bine ca mopul să fie schimbat o dată la trei luni.

Mai poţi citi şi:

- Aşa ţii microbii la distanţă!

- Cinci locuri din casă preferate de microbi

- Ai grijă la microbii din farfurie!

Telecomanda şi întrerupătoarele, pline de germeni

Ştii câte bacterii sunt pe tastatura calculatorului tău? Un studiu realizat în anul 2008, în Anglia, a arătat că unele tastaturi pot adăposti de cinci ori mai multe bacterii decât un scaun de toaletă.

De aceea, insită când vine vorba de telecomandă, telefonul mobil şi cel fix, întrerupătoarele din locuinţă, draperiile, covorul din cameră, dar nu uita de perne şi pilote. Spală-le şi curăţă-le cât de des ai ocazia, pentru a evita adunarea unei cantităţi mai mari de praf şi astfel apariţia diferitelor tipuri de alergii.

Curăţă cu atenţie şi:

- coşul de gunoi - preşul de la intrare -vasul de mâncare al animalului de companie - peria de păr - jucăriile şi lucrurile pe care le folosesc cei mici - pardoseala din locuinţă - clanţele de la uşi