Uleiul de oregano sălbatic tratează candida

2 jpg jpeg

Candida albicans este un micro-organism toxic, ce este prezent în tractul digestiv, în cavitatea bucală şi în tractul urinar. Atâta timp cât este ţinut în echilibru de bacteriile bune, acest micro-organism este inofensiv.

În momentul în care sistemul imunitar este slăbit, Candida suferă adesea mutaţii, devenind astfel o afecţiune destul de supărătoare numită candidoză sau candida.

Cum recunoşti candida

Această afecţiune, candida, este adesea subestimată, deşi produce un număr de simptome alarmante. Printre aceste simptome se numără acneea, anxietatea, artrita, astmul, constipaţia, pofta de dulciuri, chisturi, diabet sau diaree. Răcelile frecvente sunt un semnal că imunitatea este scăzută şi există un dezechilibru la nivel metabolic care favorizează senzaţia de oboseală, ameţeală, palpitaţii, hipoglicemie, insomnie, iritabilitate.

Toate aceste simptome trebuie atent monitorizate deoarece pe termen lung prezenţa lor poate conduce la formarea bolilor autoimune.

O altă afecţiune care este strâns legată de candida este psoriazisul, candidoza la nivel bucal şi înfecţiile tractului urinar.

Ce anume declanşează acest microorganism

Administrarea de antibiotice pe o perioadă îndelungată, medicamentele antiinflamatorii şi anti-ulcer, contraceptivele orale dar şi un stil de viaţă alimentar dezordonat. Dieta bogată în carbohidraţi, alimentele care conţin amidon şi drojdie, consumate în exces, favorizează apariţia acestei afecţiuni.

În cazul în care fumezi ai un risc mărit pentru a dezvolta această afecţiune la care se adaugă şi eventuala administrare de steroizi sau un mediu toxic în care lucrezi.

Beneficiile uleiului de oregano sălbatic

Acest ulei este de o calitate superioară faţă de planta pe care adesea noi o cumpărăm din magazin şi o folosim pentru a condimenta mâncarea Acest ulei versatil are două substanţe chimice microbiene care deshidratează de fapt, toate soiurile de ciuperci şi drojdii, fără a afecta bacteriile bune.

Îl poţi administra pe plan intern prin luarea de cinci sau mai multe picaturi de ulei de oregano sub limbă sau pus in apă si luat de 2-3 ori pe zi.

În cazul în care ai nevoie să îl aplici extern, poţi să diluezi 1-2 picături de ulei într-o lingura de ulei de nucă de cocos pentru a freca pe zonele infectate.

O altă modalitate de a te bucura de beneficiile surprinzătoare ale acestei plante este să o cultivi la tine în casă şi la nevie să faci un ceai din frunzele sale. Adaugă o cană de apă fierbinte peste 1-2 linguriţe de frunză. Lasă să fiarbă maxim 15 minute şi apoi poţi fie să îl bei fie să îl adaugi în apa în care faci baie.

Află care sunt noile tratamente pentru a trata stafilococul auriu AICI

Ajută la subţierea sângelui

În urma unor studii făcute de cercetători s-a ajuns la concluzia că acest produs natural are efect de subţiere a sângelui. Astfel se poate renunţa la medicamente pentru prevenirea trombozei, deoarece acest ulei poate îmbunătăţi calitatea sângelui, în felul acesta reducând cu mult riscul de a dezvolta o asemenea boală.

Este eficient împotriva cancerului

Conţine substanţe ce acţionează ca nişte antioxidanţi: acid rozmarinic şi timol. Acestea inhibă dezvoltarea celulelor canceroase, ajutând astfel în combaterea cancerului.

Ştiai că...

...uleiul de oregano sălbatic are o putere oxidantă de 12 ori mai mare decât portocalele şi de 4 ori mai mare decât afinele?

...dacă suferi de tuse cronică, dureri de gât, afecţiuni ale pielii (acnee, negi, veruci, furuncule, înţepături de insecte), infecţii cu limbrici, heliobacterioză şi alte boli infecţioase grave poţi folosi ulei de oregano?

...se poate administra, post-operatoriu pentru a evita infectarea în special cu Stafilocolul Auriu (infectare care poate fi mortală!)?