Tu ştii la ce toxine te expui zilnic?

1 2 jpg jpeg

Modernizarea a venit la pachet cu o serie de avantaje dar şi probleme.

Astfel că, potrivit unui document publicat în jurnalul “Trends in Molecular Medicine”, experţii de la Universitatea statului Carolina de Nord (UNC) afirmă că unii dintre factorii majori ce contribuie la îmbătrânire se găsesc în mediul în care trăim.

La acesată afirmaţie se alătură stilul de viaţă agitat, stresat, orele tot mai puţine de somn şi alimentaţia nesănătoasă.

Iată care sunt toxinele la care te expui zilnic, uneori chiar şi fără să vrei:

Tutunul şi fumatul pasiv

1 2 jpg jpeg

Tutunul pare să aibă tot mai mulţi adepţi, făcând şi cele mai multe victime. Şi nu este deloc de mirare, dacă am ţine cont de faptul că în tutn se regăsesc peste 4000 de substanţe cu un potenţial toxic pentru organism destul de ridicat.

Astfel, cu cât avem mai mulţi fumători cu atât mai dese sunt problemele precum artrita, afecţiunile cardiovasculare şi respiratorii. Pe lângă aceste aspecte, tutunul este şi unul dintre factorii cauzanţi ai îmbătrânirii premature. Având în vedere că fumatul contibuie la contracţia vaselor sangvine şi a degradării colagenului şi elastinei din piele, de aici se explică şi apariţia ridurilor la nivelul tenului tânăr.

Află care este planta care te scapă de dependenţa de nicotină AICI

Pericolul ultravioletelor

1 2 jpg jpeg

Următoarea pe lista toxinelor la care uneori te expui de bună voie este lumina ultravioletă. Cel mai adesea găsită la solar, lumina ultravioletă ajută la favorizarea fotoîmbătrânirii premature, astfel crescând riscul de cancer al pielii.

Benzenul din materialele plastice

Folosit pentru a realiza o gamă largă de produse de la lubrifianţi până la medicamente şi pesticide, benzenul face parte din viaţa noastră de zi cu zi.

Îl regăseşti cu uşurinţă în fumul ţigărilor, atât în mod pasiv cât şi în mod activ, în emisiile de la maşinile din trafic.

Expunerea în repetate rânduri la aceste substanţe poate favoriza o imunitate scăzută astfel existând un risc crescut de a dezvolta anumite afecţiuni.

Aceste substanţe care contribuie fie în formă activă fie în formă pasivă la îmbătrânirea organismului sunt cunoscute şi sub denumirea de „gerontone”. Din acest capitol făcând parte şi chimioterapia, care deşi se aplică pentru a vindeca organismul uman, medicametele folosite pot accelera procesul natural de îmbătrânire.

Ai grijă de sănătata ta, nu îţi refuza nici un moment de relaxare şi alimentează-te corespunzător.