Tu câte vieţi poţi salva într-o viaţă?

1 2 jpg jpeg

În spatele acestor cifre seci sunt copii care ne cer să nu-i ignorăm. Asociaţia Salvează Vieţi a dat astăzi startul campaniei de strângere de fonduri pentru Clinica de Oncopediatrie Louis Ţurcanu din Timişoara. Banii vor fi folosiţi pentru înfiinţarea primului Centru de Excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România. Iniţial, va fi amenajat un centru performant de diagnoză şi doup camere sterile necesare tratamentului. Investiţia se ridică la o valoare de 1.000.000 de euro.

Clinica din Timişoara tratează 350 de copii anual. Existenţa a încă două camere sterile ar permite tratarea a încă 60 de copii, asta în condiţiile în care 40% din cererile de tratament în străinătate înregistrate la Ministerul Sănătăţii sunt făcute de către bolnavii de leucemie sau alte cancere ale sângelui.

La Clinica de Oncopediatrie Louis Ţurcanu din Timişoara a fost realizat în premieră în România primul transplant de celule stem de la un donator înrudit pentur un copil bolnav de leucemie (2002), de către Prof. Dr. Margit Şerban. Investiţiile străien în această clinică depăşesc 4.000.000 de euro, iar spitalul este susţinut în continuare din străinătate.

Campania se desfăşoară în două etape. În luna decembrie, companiile sunt încurajate să redirecţioneze 20% din impozitul pe profit către Asociaţia Salvează Vieţi. Apoi, din ianuarie până în martie 2011, fiecare persoană va puea dona câte 2 euro prin SMS. De asemenea, fiecare dintre noi poate redirecţiona 2% din impozitul pe venit către o asociaţie nonguvernametală. Găseşti toate detaliile d ecare ai nevoie pe www.salveazavieţi.ro.

Te-ai gândit câte vieţi poţi salva într-o viaţă?