Trucuri simple care te scapă de sughiţ

2 jpg jpeg

Cu toate că sughiţul poate fi de multe ori deranjant sau chiar stânjenitor, el nu trebuie să vă îngrijoreze. În mod normal, o repriză de sughiţ durează maxim 20 de minute, doar în cazuri foarte rare această problemă poate deveni serioasă. Iată cum putem scăpa de sughiţ!

Consumaţi ceva dulce - Ia o jumătate de linguriţă de zahăr şi ţine-o sub limbă timp de 10 secunde.

Oţetul de mere - Puneţi câteva picături de oţet de mere peste o linguriţă de zahăr brun şi consumaţi imediat.

Unt de arahide - Consumul unei linguriţe de unt de arahide este un remediu clasic împotriva sughiţului.

Sos iute - Consumaţi o linguriţă de ketchup iute pentru a distrage atenţia corpului de la sughiţ. În acest fel, el se va concentra pe senzaţia de iuţime, iar sughiţul va dispărea.

Miere - Dizolvaţi o linguriţă de miere în apă călduţă şi beţi amestecul - mierea va ajuta la calmarea căilor respiratorii.

Respiraţi în pungă - O alternativă la prima metodă este să puneţi o pungă de hârtie în dreptul nasului şi gurii şi să respiraţi în ea de mai multe ori. Această metodă are menirea de a normaliza respiraţia şi de a calma mucoasa tractului bronho-pulmonar.

Seminţe de mărar - Mestecaţi pe îndelete o linguriţă de seminţe de mărar - înghiţirea seminţelor va stimula nervul vag să oprească sughiţul. Puteţi consuma seminţele de mărar şi sub formă de infuzie.

Trucul şerveţelului de hârtie - Ia un pahar cu apă şi acoperă-l cu un şerveţel de hârtie. Ţine şerveţelul strâns etanş peste gura paharului şi bea prin el. Nu trebuie să-ţi ţii respiraţia.

Chimen - Un remediu simplu şi foarte eficient contra sughiţului este să înghiţiţi o linguriţă de chimen, cu puţină apă, fără a mesteca planta. Veţi fi uimiţi, dar tratamentul dă rezultate foarte rapide.

Lămâie - Zeama de lămâie se foloseşte pentru oprirea sughiţurilor, mai ales în cazul copiilor. Se recomandă administrarea unei linguriţe de suc de lămâie.