Trucuri simple care te scapă de sughiţ

2 jpg jpeg

Cu toate că sughiţul poate fi de multe ori deranjant sau chiar stânjenitor, el nu trebuie să vă îngrijoreze. În mod normal, o repriză de sughiţ durează maxim 20 de minute, doar în cazuri foarte rare această problemă poate deveni serioasă. Iată cum putem scăpa de sughiţ!

Consuma┼úi ceva dulce - Ia o jum─âtate de linguri┼ú─â de zah─âr ┼či ┼úine-o sub limb─â timp de 10 secunde.

O┼úetul de mere - Pune┼úi c├óteva pic─âturi de o┼úet de mere peste o linguri┼ú─â de zah─âr brun ┼či consuma┼úi imediat.

Unt de arahide - Consumul unei linguriţe de unt de arahide este un remediu clasic împotriva sughiţului.

Sos iute - Consumaţi o linguriţă de ketchup iute pentru a distrage atenţia corpului de la sughiţ. În acest fel, el se va concentra pe senzaţia de iuţime, iar sughiţul va dispărea.

Miere - Dizolva┼úi o linguri┼ú─â de miere ├«n ap─â c─âldu┼ú─â ┼či be┼úi amestecul - mierea va ajuta la calmarea c─âilor respiratorii.

Respira┼úi ├«n pung─â - O alternativ─â la prima metod─â este s─â pune┼úi o pung─â de h├órtie ├«n dreptul nasului ┼či gurii ┼či s─â respira┼úi ├«n ea de mai multe ori. Aceast─â metod─â are menirea de a normaliza respira┼úia ┼či de a calma mucoasa tractului bronho-pulmonar.

Semin┼úe de m─ârar - Mesteca┼úi pe ├«ndelete o linguri┼ú─â de semin┼úe de m─ârar - ├«nghi┼úirea semin┼úelor va stimula nervul vag s─â opreasc─â sughi┼úul. Pute┼úi consuma semin┼úele de m─ârar ┼či sub form─â de infuzie.

Trucul ┼červe┼úelului de h├órtie - Ia un pahar cu ap─â ┼či acoper─â-l cu un ┼červe┼úel de h├órtie. ┼óine ┼červe┼úelul str├óns etan┼č peste gura paharului ┼či bea prin el. Nu trebuie s─â-┼úi ┼úii respira┼úia.

Chimen - Un remediu simplu ┼či foarte eficient contra sughi┼úului este s─â ├«nghi┼úi┼úi o linguri┼ú─â de chimen, cu pu┼úin─â ap─â, f─âr─â a mesteca planta. Ve┼úi fi uimi┼úi, dar tratamentul d─â rezultate foarte rapide.

L─âm├óie - Zeama de l─âm├óie se folose┼čte pentru oprirea sughi┼úurilor, mai ales ├«n cazul copiilor. Se recomand─â administrarea unei linguri┼úe de suc de l─âm├óie.