Trucuri pentru o circulaţie sangvină bună

1 2 jpg jpeg

Atunci când vasele de sânge sunt slăbite, deshidratate, activitatea fizică lipseşte cu desăvârşire iar statul pe scaun este activitatea zilnică principală, circulaţia sangvină are de suferit.

Poate că statul pe scaun nu reprezintă o corvoadă pentru tine, însă pentru organismul tău este un viciu destul de greu de combătut.

Cu cât vei fi mai activ cu atât starea ta de sănătate se va îmbunătăţi considerabil şi te vei bucura de mai multă energie.

Nu ezita să consumi usturoi

1 2 jpg jpeg

Sigur nu te-ai fi gândit însă usturoiul este una dintre cele mai banale legume ar putea să îţi ofere atât de multe beneficii, nu-i aşa?

Ei bine, usturoiul contribuie substanţial la reducerea tensiunii arteriale, în primul rând dar şi la prevenirea acumulării de trombocite în sânge, menţionează cercetătorii într-un studiu publicat în anul 2006 în The Journal of Nutrition. Astfel că un consum periodic de usturoi este vital pentru o bună activitate cardiovasculară.

Dacă te gândeşti la mirosul după consumarea usturoiului, trebuie prezicat că acesta se va elimina dacă alegi să mesteci câteva frunze de mentă sau de pătrunjel. Deci, acum ce motiv mai ai să nu foloseşti usturoiul pentru a te bucura de sănătatea ta?

Află cum te poate ajuta usturoiul să regenerezi ficatul AICI

Hidratarea, cheia sănătăţii

1 2 jpg jpeg

Da, apa este vitală vieţii, nu este doar un simplu mit această informaţie. Apa contribuie la o bună şi permanentă hidratare a organismului, stimulând în acelaşi timp digestia şi transportul nutrimenţilor în corp.

Chiar dacă se recomandă să consumi zilnic până la 2 litri de apă, în pericoadele caniculare, când mergi al sală sau când faci sport este necesar să creşti acest aport de apă.

Nici o zi fără ghimbir

2 jpg jpeg

Fie că vorbim despre ceaiul de ghimbir, fie că îl pui în salate, smoothie-uri sau în sucuri, ghimbirul al fel ca apa şi ca usturoiul, lămâia ar trebui să fie de nelipsit din casa şi din alimentaţia ta.

Mai ales că un consum periodic de ghimbir contribuie la stimularea fluxului sangvin, prevenind formarea cheagurilor şi protejându-te de orice fel de afecţiune la nivelul aparatului cardiovascular.