Trucuri pentru a calma arsurile gastrice

1 2 jpg jpeg

Dacă ştii că eşti predispus la a te confrunta cu această problemă este recomandat să consulţi un medic de specialitate, care să îţi recomande un anumit regim alimentar în urma investigaţiilor clinice şi să îţi supravegheze evoluţia.

În cazul în care te afli într-o situaţie ce nu îţi permite să ajungi la medic din diferite motive, poţi să ţii cont de ponturile de mai jos atât pentru a preveni cât şi pentru a calma o astfel de criză.

Ai grijă la poziţia în care dormi

1 2 jpg jpeg

La primul simptom de arsură gastrică sau reflux esofagian alege să dormi pe partea stângă pentru a favoriza în acest fel o bună digestie.

Acest truc este valabil şi în cazul în care ai avut parte de un festin mult prea încărcat.

O altă variantă ar fi să optezi pentru a-ţi menţine partea superioară a corpului mai ridicată decât partea inferioară. În felul acesta vei contribui pentru ca acidul gastric să nu inunde esofagul şi să ai parte de o digestie corectă.

Disciplinează-te culinar

1 2 jpg jpeg

Dacă ai observat că un anumit fel de mâncare îţi face rău sau te simţi inconfrotabil după ce l-ai consumat, atunci evită pe cât posibil să îl mai alegi.

De asemenea produsele rpecum cafeaua, citricele, alcoolul, ciocolata sau chiar cele care fermentează pot să îngreuneze digestia şi astfel să îţi provoace apariţia arsurilor gastrice.

Nu te grăbi niciodată când mănânci şi nu vorbi în timpul mesei, sunt două reguli de aur pentru a te bucura ulterior de sănătatea aparatului digestiv. Ai grijă la temperaturi deoarece şi acestea pot influenta procesul digestiv.

Ai grijă de silueta ta

1 2 jpg jpeg

Surplusul de kilograme va aduce întotdeauna probleme de sănătate astfel că daci ai câteva kilograme în plus cel mai recomandat ar fi să faci puţină mişcare astfel încât să îţi ajuţi organismul să funcţioneze în parametri normali.

Sportul te va ajuta din toate punctele de vedere, atât pe plan fizic, cât şi pe plan psihic. Te va ajuta să ai mai multă încredere în tine şi poţi să duci la bun sfârşit toate planurile.

De asemenea ai grijă la hainele pe care alegi să le porţi deoarece dacă acestea sunt prea strâmte şi mai porţi şi curea, în felul acesta vor exercita o presiune asupra abdomenului care va influenţa nivelul acidului gastric.

Îndepărtează orice formă de stres pe cât posibil şi astfel te vei bucura de sănătate timp îndelungat şi ce e mai important te vei putea bucura de oamenii dragi ţie.