Tot ce trebuie s─â ┼čtii despre durerile de splin─â

1 2 jpg jpeg

C├ónd apar durerile de splin─â, de cele mai multe ori, aceast organ este m─ârit ┼či nu mai poate lupta ├«mpotriva celulelor deteriorate. Acest lucru se nume┼čte splenomegalie. ├Än plus, c├ónd splina nu mai este s─ân─âtoas─â pot s─â apar─â numeroase boli de s├ónge, infec┼úioase sau hepatice.

Pe l├óng─â dureri, mai pute┼úi avea ┼či alte simptome: oboseal─â, astenie, senza┼úie de sa┼úietate precoce.

Când trebuie mers la medic

Dac─â durerea de splin─â persist sau se accentueaz─â ori apare periodic, trebuie s─â v─â vad─â un medic.

Aceste dureri apare mai des la persoanele care sufer─â de boli ale ficatului sau au anemie hemolit─â sau la cei care au f─âcut un effort intens ┼či prelungit. De asemenea, mai des ├«nt├ólnim dureri de splin─â ┼či la cei cu boli infec┼úioase cronice sau boli ale s├óngelui.

Ce investigaţii sunt necesare

O durere ap─ârut─â la nivelul splinei necesit─â o serie de investiga┼úii care vor ajuta la elaborarea unui diagnostic complet. Acestea sunt: ecografia abdominal, examenul CT sau RMN la nivelul abdomenului, analize de s├ónge, laparoscopia exploratorie ┼či, foarte rar, biopsia splenic─â.

IMPORTANT!

Aceste investiga┼úii se fac doar la recomandarea mediculului specialist ┼či necesit─â un examen clinic ├«n prealabil.

Remedii naturiste care te pot sc─âpa de aceast─â problem─â

În cazul durerilor de splină, există numeroase variante de tratamente naturiste.

INFUZIE DE CICOARE ┼×I ROSTOPASC─é. De exemplu, infuziile de cicoare ┼či rostopasc─â ┼či-au dovedit eficacitatea ├«n durerile spilnei. ├Äjn acest sens, bea o can─â de ceai de cicoare dimineata ┼či o can─â de ceai de rostopasc─â seara.

CASTANE. Durerile de splin─â pot fi ameliorate ┼či cu castane, comestibile, pr─âjite.

SUC DE L─éM├éIE ┼×I DE CEAP─é. De asemenea, merit─â s─â ├«ncerci ┼či tratamentul tradi┼úional cu suc de l─âm├óie ┼či suc de ceap─â. Se amestec─â 2 linguri de suc de l─âm├óie cu o lingur─â de suc de ceap─â ┼či se bea. Aceast─â doz─â trebuie luat─â de dou─â ori pe zi, o dat─â diminea┼úa ┼či o dat─â seara, ├«nainte de culcare.