Tot ce trebuie să ştii despre durerile de splină

1 2 jpg jpeg

Când apar durerile de splină, de cele mai multe ori, aceast organ este mărit şi nu mai poate lupta împotriva celulelor deteriorate. Acest lucru se numeşte splenomegalie. În plus, când splina nu mai este sănătoasă pot să apară numeroase boli de sânge, infecţioase sau hepatice.

Pe lângă dureri, mai puteţi avea şi alte simptome: oboseală, astenie, senzaţie de saţietate precoce.

Când trebuie mers la medic

Dacă durerea de splină persist sau se accentuează ori apare periodic, trebuie să vă vadă un medic.

Aceste dureri apare mai des la persoanele care suferă de boli ale ficatului sau au anemie hemolită sau la cei care au făcut un effort intens şi prelungit. De asemenea, mai des întâlnim dureri de splină şi la cei cu boli infecţioase cronice sau boli ale sângelui.

Ce investigaţii sunt necesare

O durere apărută la nivelul splinei necesită o serie de investigaţii care vor ajuta la elaborarea unui diagnostic complet. Acestea sunt: ecografia abdominal, examenul CT sau RMN la nivelul abdomenului, analize de sânge, laparoscopia exploratorie şi, foarte rar, biopsia splenică.

IMPORTANT!

Aceste investigaţii se fac doar la recomandarea mediculului specialist şi necesită un examen clinic în prealabil.

Remedii naturiste care te pot scăpa de această problemă

În cazul durerilor de splină, există numeroase variante de tratamente naturiste.

INFUZIE DE CICOARE ŞI ROSTOPASCĂ. De exemplu, infuziile de cicoare şi rostopască şi-au dovedit eficacitatea în durerile spilnei. Îjn acest sens, bea o cană de ceai de cicoare dimineata şi o cană de ceai de rostopască seara.

CASTANE. Durerile de splină pot fi ameliorate şi cu castane, comestibile, prăjite.

SUC DE LĂMÂIE ŞI DE CEAPĂ. De asemenea, merită să încerci şi tratamentul tradiţional cu suc de lămâie şi suc de ceapă. Se amestecă 2 linguri de suc de lămâie cu o lingură de suc de ceapă şi se bea. Această doză trebuie luată de două ori pe zi, o dată dimineaţa şi o dată seara, înainte de culcare.