Top 6 remedii care luptă împotriva constipaţiei

1 2 jpg jpeg

Poţi scăpa de constipaţie fără să mergi la medic sau să te îndopi cu medicamente. Şi nici nu te costă mult.

Ulei de măsline extravirgin

Unul dintre remediile excelente împotriva constipaţiei este uleiul de măsline extravirgin. Iată în ce constă tratamentul cu acest aliment: dimineaţa, musai pe stomacul gol, se ia o linguriţă de ulei de masline extravirgin.

Stafidele

Şi stafidele te pot ajuta să scapi de constipaţie. În acest sens, pune seara la înmuiat vreo 20 de stafide într-o ceaşcă cu apă. Dimineaţa, imediat după ce te trezeşti, trebuie să mănânci stafidele şi să bei apa în care acestea au stat. În scurt timp, constipaţia va fi doar o urâtă amintire.

Apa

Cea mai uşoară metodă (şi la îndemână) pentru a nu mai fi constipat este să bei 8 pahare de apă călduţă pe zi.

Seminţe de in

Seminţele de in îţi pot fi de ajutor în cazul constipaţiilor persistente şi frecvente. Râşneşte seminţe de in. Adaugă o linguriţă de seminţe de in în 100 de ml de iaurt de băut, de două ori pe zi (dimineaţa şi seara). După două zile, cel mult trei, vei avea parte de rezultate excelente.

Bicarbonat de sodiu

O altă soluţie pentru a scăpa de constipaţie o reprezintă bicarbonatul de sodiu. Pune o linguriţă de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă călduţă. Aşa vei scăpa rapid de această afecţiune.

Suc cu sfeclă

În plus, şi sucul de sfeclă îi vine de hac constipaţei. Ai nevoie de o sfeclă. O cureţi şi o tai cuburi. Pune-le într-un bşender şi adaugă o linguriţă de miere, 125 de ml de iaurt şi o lingură de oţet de mere. Mixează-le bine şi apoi consumă acest preprat.