TEST: Cât de bine auzi?

1 2 jpg jpeg

1) Întâmpini vreo dificultate de a auzi şi a înţelege cuvintele atunci când te afli într-un loc zgomotos? A) Da B) Nu 2) Cei din jur se plâng de faptul că sunetul de la radio sau de la televizor este prea mare? A) Da B) Nu 3) Îţi rogi des interlocutorul să repete ce a spus, deoarece nu ai înţeles? A) Da B) Nu 4) Îţi este greu să identifici sursa zgomotelor sau a sunetelor din natură? A) Da B) Nu

Mai poţi citi şi:

- Aşa scapi de durerile de URECHE

- <<E sănătos să curăţăm urechea cu beţişoare?>>

- Oţetul combate infecţiile din ureche

A) Da

B) Nu

A) Nu

B) Da

A) Da

B) Nu

A) Da

B) Nu

A) Da

B) Nu

A) Nu

B) Da

Ai probleme cu auzul

Ar trebui să ceri sfatul unui medic specialist, deoarece nu mai percepi sunetele chiar atât de bine. Netratată, problema ta s-ar putea agrava, riscând ca în final să se instaleze surditatea.

Printre cauzele care duc la apariţia deficienţelor auditive sunt infecţiile repetate la nivelul urechii (otitele), expunerea la zgomote puternice (adolescenţii ar trebui să aibă mai multă grijă la ce nivel al volumului ascultă muzică la căşti), boala Meniere (afecţiune a urechii interne caracterizată prin sunete în ureche, ameţeli şi scăderea auzului).

Şi bolile cardiovasculare pot fi un factor al pierderii auzului, deoarece duc la scăderea fluxului sangvin, ceea ce afectează urechea internă.

Majoritatea B

Auzi destul de bine

Dacă ai răspuns „Nu“ la majoritatea întrebărilor atunci te numeri printre acele persoane care aud şi cea mai mică şoaptă. Ai grijă în continuare de sănătatea ta auditivă, protejează-ţi urechile alternând perioadele de zgomot cu cele în care să stai într-o cameră unde este linişte.

De asemenea, poartă în timpul iernii căciulă sau măcar o glugă şi astfel riscul de apariţie a infecţiilor la nivelul urechilor va fi mai mic.