Spune stop recidivelor de herpes!

1 2 jpg jpeg

Bucal sau genital, herpesul este o problemă de sănătate care va reapărea când te aştepţi mai puţin. De vină sunt două tipuri de virusuri din aceeaşi familie, Herpes Simplex, care se transmit prin contact direct cu o persoană bolnavă, la fel ca orice altă boală infecţioasă. Rămâne inactiv în organism, în celulele nervoase pe care le afectează şi-şi face simţită prezenţa când sistemul imunitar este slăbit de stres, oboseală, febră sau frig.

De ce reapare?

Sarcina, şocurile emoţionale, bolile infecţioase sunt câţiva dintre factorii care favorizează recidivele. De altfel, ori de câte ori sistemul imunitar este pus la încercare sau slăbit peste măsură, apar probleme şi cu herpesul. Iată de ce, chiar dacă sunt costisitoare, medicamentele sau vaccinurile îţi asigură liniştea pentru o perioadă mare de timp.

Unguentele usucă herpesul

Leacurile „băbeşti” pot fi de ajutor, dar pentru a evita revenirea frecventă a herpesului, mai ales la copii, viitoare mămici sau persoane imunodepresive, mult mai eficient este sfatul medicului de familie sau al dermatologului. Când apar în jurul nasului, a gurii sau în zona genitală vezicule dureroase, pline cu lichid tratează-le urgent! Aşa reduci şi perioada de suferinţă şi reapariţia lor. Unguentele antivirale pe bază de aciclovir opresc multiplicarea virusului (Avyclor, Zovirax cremă). Aplicate de două ori pe zi, usucă veziculele, iar acestea cad fără să lase urme. Crema cu glicină le tratează şi ea, scăzând perioada de reapariţie a infecţiei cu cinci zile. Trebuie folosită de patru ori pe zi pentru a acţiona în mod eficient.

Tabletele şi plasturii acţionează rapid

Eşti nemulţumită că unguentele pentru herpesul bucal menţin umedă zona afectată? Există şi o altă variantă de tratament: tabletele (Herpes-stop, Zovirax comprimate, Valtrex). Ele stopează herpesul, reduc durerea şi durata de manifestare a afecţiunii. La primele simptome, este recomandată o doză de trei capsule, apoi aceasta se repetă după schema recomandată de medic. Este bine să continui tratamentul pentru câteva zile în plus după dispariţia simptomelor herpesului.

Aşa te fereşti de herpes!

- Dacă partenerul are herpes bucal, nu vă sărutaţi până nu se vindecă, iar dacă are herpes genital amânaţi contactul sexual până ce simptomele au dispărut complet

- Nu folosi obiectele de igienă personală ale persoanei infectate

-Tratează orice alte tipuri de infecţii care pot slăbi sistemul imunitar şi duc la recidivele de herpes

- Este indicat ca femeile însărcinate care suferă de herpes genital să nască prin cezariană pentru că, altfel, pot transmite boala fătului