Simptome mai pu┼úin ┼čtiute ale cancerului mamar

2 2 jpg jpeg

St─ârile de oboseal─â

Oboseala care apre ├«n ciuda faptului c─â dormi suficient, poate s─â fie, de asemenea, un semn al prezen┼úei cancerului de s├ón. St─ârile de oboseal─â mai pot fi ├«nso┼úite de anxietate, stres, dar ┼či de depresie. Aluni┼úele pot indica riscul de cancer mamar ├Än timp ce aluni┼úele sunt mai frecvent asociate cu un risc crescut de cancer de piele, acestea pot fi, de asemenea, un indiciu pentru cancerul de s├ón.

Rezultatele unui studiu la care au luat parte 89.902 de femei, cu v├órsta ├«ntre 40-65 de ani, au ar─âtat c─â acelea care aveau cele mai multe aluni┼úe din grup au avut un risc de 13% mai mare de cancer de s├ón. Astfel, dac─â observi c─â ├«┼úi apar mai multe aluni┼úe ├«ntr-un timp scurt, dar ┼či modific─âri la cele existente, atunci este cazul s─â mergi la un control.

Durerile de spate sunt o problemă medicală comună - atât de comună că 8 din 10 oameni le vor experimenta la un moment dat în viaţă .

Acestea pot fi, de asemenea, un indiciu a tumorilor canceroase mamare. Femeile care sufer─â de cancer de s├ón pot sim┼úi durerea de spate ca o presiune ├«n zona coastelor ┼či pe coloana vertebral─â.

Cite┼čte ┼či: Ce tipuri de cancer recidiveaz─â cel mai des

Pierderile de urin─â

Cancerul de s├ón poate duce la modific─âri hormonale care cauzeaz─â usc─âciune la nivelul uretrei, afect├ónd ┼či vezica urinar─â. Astfel, apare incontinen┼úa urinar─â, care se manifest─â prin scurgeri de urin─â ├«n timpul unor activit─â┼úi precum tusea, r├ósul, str─ânutul. Nevoia urgent─â de a urina poate s─â apar─â ┼či ├«n timpul exerci┼úiilor fizice.

Un cancer care începe la un anumit organ este cunoscut sub numele de cancer primar. În cazul în care unele celule canceroase trec la o altă parte a corpului, ele pot forma o alta tumoră, dezvoltându-se cancerul secundar.

Cancerul de s├ón se poate r─âsp├óndi la pl─âm├óni ┼či poate fi semnalat printr-o tuse prelungit─â sau prin r─âgu┼čeal─â. Cancerul se extinde la pl├óm├óni la 60-70 % din femeile care se afl─â ├«n faz─â terminal─â a bolii. Cele mai frecvente simptome sunt dificult─â┼úile de respira┼úie ┼či tusea uscat─â.