Simptome ale bolilor renale pe care le ignori

1 2 jpg jpeg

Inflamaţii sau dureri Picioarele, articulaţiile, chiar şi faţa se pot umfla în cazul prezenţei unei afecţiuni a rinichilor. Sunt asociate cu afecţiunile renale şi durerile de spate, în zona rinichilor.

Presiunea resimţită în timpul urinării sau dificultăţile la urinare pot fi alte semne că ar fi bine să faci o vizită la medicul urolog, pentru a nu permite agravarea unei posibile boli de rinichi.

Oboseală accentuată

În cazul în care numărul de globule roşii din sânge este scăzut, cum se întâmplă şi în cazul unor afecţiuni renale, te simţi obosit sau oboseşti cu uşurinţă.

Din pricina toxinelor care se pot acumula la nivelul plămânilor, deoarece nu mai pot fi eliminate prin intermediul rinichilor, este posibil să întâmpini dificultăţi de respiraţie. De asemenea, oxigenul ajuns la nivelul creierului poate fi în cantitate mai mică ceea ce este posibil să provoace ameţeală sau probleme de concentrare.

Reziduurile care sunt eliminate cu greu din corp prin urină provoacă modificări şi la nivelul gustului. De aceea, este posibil ca mâncărurile să aibă un gust metalic.

Din cauza faptului că reziduurile nu sunt eliminate, este posibil să pătrundă în sânge şi să dea inclusiv iritaţii ale pielii.