Semnele care îţi arată că eşti deshidratat

1 2 jpg jpeg

Ţi se usucă gura

În momentul în care ai senzaţia de gură uscată, trebuie să ştii că procesul de deshidratare a început cu mult timp înainte, însă acum corpul tău îţi transmite clar că este momentul să bei un pahar cu apă. Deşi vei fi tentată poate să bei ceva dulce, de exemplu un suc, trebuie să ştii că acesta nu are puterea de a te hidrata, dimpotriva, îţi va spori senzaţia de sete. Dacă doreşti totuşi să bei ceva aromat, stoarce puţină lămâie în apă sau adaugă câteva felii de fructe.

Ai pielea uscată

Pielea este cel mai mare organ, aşa că e musai să o menţii hidratată. Nu este suficient să foloseşti o loţiune cu aceste proprietăţi, deoarece hidratarea se face întâi din interior înspre exterior. Lipsa apei din organism înseamnă lipsa transpiraţiei normale, ceea ce va împiedica corpul să elimine excesul de toxine acumulate de-a lungul întregii zile.

Te dor articulaţiile

Cartilajele şi vertebrele sunt făcute în proporţie de 80% din apă, fără de care oasele s-ar măcina între ele la fiecare pas făcut. Menţinând corpul hidratat, te asiguri că articulaţiile vor absorbi şocul mişcărilor bruşte sau cele care implică alergatul sau săriturile.

Masa osoasă scade

Şi muşchii, la fel ca articulaţiile, sunt formaţi în mare parte din apă. De aceea, mai puţină apă în organism duce la micşorarea masei musculare. Dacă alegi să faci o activitate sportivă, asigură-te că bei apă înainte, în timpul şi la sfârşitul antrenamentului, nu doar ca să te simţi hidratată, ci şi pentru a diminua apariţia inflamaţiilor.

Eşti mereu obosit

În momentul în care corpul ajunge să fie deshidratat, acesta începe să îşi procure apă direct din sânge, fapt care determina diminuarea cantităţii de oxigen din întregul organism şi, automat, la dereglări ale somnului şi la apariţia oboselii cronice.