Semne ale cancerului la bărbaţi

1 2 jpg jpeg

Afte Aftele bucale care nu se vindec─â, ├«nso┼úite de pete albe sau ro┼čiatice pe gingii pot fi semnale de alarm─â care s─â indice prezen┼úa unui cancer oral. Tuse O tuse care dureaz─â de mai bine de o lun─â ┼či care nu este ├«nso┼úit─â de alte simptome (febr─â, transpira┼úii, nas ├«nfundat) poate s─â fie un semnal de alarm─â, c─âci poate indica un cancer la pl─âm├óni.

Oboseala poate fi, de asemenea, o manifestare a bolii.

Cancerul testicular se poate manifesta prin prezen┼úa unei umfl─âturi la nivelul scrotului, c├ót ┼či de apari┼úia unui nodul la unul sau la ambele testicule.

Astfel de simptome nu trebuie ignorate, mai ales dacă în familie au existat cazuri de cancer testicular, ori de cancer de prostată.

O pierdere brusc─â ├«n greutate, care nu are loc ├«n urma unei diete, poate semnala prezen┼úa unei infec┼úii, a unei afec┼úiuni cronice, dar ┼či a cancerului. De aceea, este indicat s─â mergi la medic.

Prezenţa sângelui în urină poate fi semn de cancer de rinichi, în timp ce o sângerare rectală poate indica un cancer de colon. Dacă apar astfel de manifestări, este important ca persoana în cauză să se prezinte la medic.

B─ârba┼úii care observ─â firicele de s├ónge ├«n urin─â pot crede c─â este semn al unei probleme cu prostata, c├ót ┼či al unei infec┼úii urinare.

Febra, ├«nso┼úit─â de frisoane, mai ales pe timpul nop┼úii, dar ┼či de o stare de oboseal─â, poate fi semnul unei leucemii. Dar cum poate fi pus─â pe seama unei r─âceli sau a unei infec┼úii, aceasta poate fi ignorat─â cu u┼čurin┼ú─â. De asemenea, este posibil s─â apar─â infec┼úii care nu se vindec─â, ├«n ciuda tratamentului.

Modific─âri ale ganglionilor limfatici

Dacă se ivesc modificări ale ganglionilor limfatici, se impune un consult de specialitate. Ganglionii care se măresc într-un interval mai lung de o lună necesită investigaţii. Biopsia este cea care poate indica prezenţa unui cancer.