Semne ale cancerului la bărbaţi

1 2 jpg jpeg

Afte Aftele bucale care nu se vindecă, însoţite de pete albe sau roşiatice pe gingii pot fi semnale de alarmă care să indice prezenţa unui cancer oral. Tuse O tuse care durează de mai bine de o lună şi care nu este însoţită de alte simptome (febră, transpiraţii, nas înfundat) poate să fie un semnal de alarmă, căci poate indica un cancer la plămâni.

Oboseala poate fi, de asemenea, o manifestare a bolii.

Cancerul testicular se poate manifesta prin prezenţa unei umflături la nivelul scrotului, cât şi de apariţia unui nodul la unul sau la ambele testicule.

Astfel de simptome nu trebuie ignorate, mai ales dacă în familie au existat cazuri de cancer testicular, ori de cancer de prostată.

O pierdere bruscă în greutate, care nu are loc în urma unei diete, poate semnala prezenţa unei infecţii, a unei afecţiuni cronice, dar şi a cancerului. De aceea, este indicat să mergi la medic.

Prezenţa sângelui în urină poate fi semn de cancer de rinichi, în timp ce o sângerare rectală poate indica un cancer de colon. Dacă apar astfel de manifestări, este important ca persoana în cauză să se prezinte la medic.

Bărbaţii care observă firicele de sânge în urină pot crede că este semn al unei probleme cu prostata, cât şi al unei infecţii urinare.

Febra, însoţită de frisoane, mai ales pe timpul nopţii, dar şi de o stare de oboseală, poate fi semnul unei leucemii. Dar cum poate fi pusă pe seama unei răceli sau a unei infecţii, aceasta poate fi ignorată cu uşurinţă. De asemenea, este posibil să apară infecţii care nu se vindecă, în ciuda tratamentului.

Modificări ale ganglionilor limfatici

Dacă se ivesc modificări ale ganglionilor limfatici, se impune un consult de specialitate. Ganglionii care se măresc într-un interval mai lung de o lună necesită investigaţii. Biopsia este cea care poate indica prezenţa unui cancer.