Scăpaţi de varice cu gălbenele

1 2 jpg jpeg

Studiile arată că, până la vârsta de 50 de ani, 41% dintre femei se confruntă cu probleme de circulaţie a sângelui la nivelul picioarelor.

Chiar dacă, de cele mai multe ori, este recomandată intervenţia chirurgicală, există şi remedii naturiste pentru tratamentul acestei boli.

Aplicaţi zilnic un pansament îmbibat cu unguent de gălbenele pe zona afectată. În minimum patru săptămâni veţi observa cum leziunile încep să dispară.

Masajul tradiţional cu uleiuri medicinale este utilizat pentru fortificarea corpului şi tonifierea sistemului nervos.

În conformitate cu medicina tradiţională indiană, uleiurile utilizate la masaj nu îşi limitează acţiunea lor terapeutică doar la piele. Uleiurile şi plantele înglobate în ele pătrund prin piele şi hrănesc diferitele ţesuturi din care este structurat corpul.

Prin apăsarea asupra punctelor vitale „Marma” se elimină blocajele energetice. Masajul de-a lungul meridianelor permite energiei vitale să curgă liber din nou.

Acest masaj elimină toxinele, reglează circulaţia şi fluxul limfatic, fortifică digestia şi musculatura, întăreşte şi menţine flexibilitatea articulară.

Este, de obicei, urmat de saună sau de baia de aburi, pentru a facilita absorbţia uleiului şi a mobiliza astfel reziduurile toxice pentru a fi eliminate din corp.

Ceai de păpădie

În tratamentul intern al varicelor sunt recomandate ceaiurile de sulfină, de păpădie, castan, urzică şi coada şoricelului.

De asemenea, puteţi folosi microhidrină (1-2 capsule pe zi, între mese), Vitamina C alcalină (5-10 g pe zi) şi extracte din plante (frunze şi fructe de afin, ghimpe, ardei iute, ghimbir, ginkobiloba, păducel sau ovăz).

Cataplasme cu spânz

Spânzul vindecă varicele, cu rezultate spectaculoase. Puteţi cumpăra această plantă de la plafar.

Mod de folosire: tăiaţi rădăcina în bucăţele mici şi lăsaţi-le la macerat în oţet sau alcool timp de trei săptămâni.

Apoi masaţi cu soluţia obţinută locul cu varice în fiecare seară. De asemenea, alifia de turiţa-mare este recomandată călduros în varice şi ulceraţiile gambei.

Cura cu polen

Polenul este un aliment foarte complex, care conţine aminoacizi, vitamine, minerale şi enzime.

Cura cu polen durează minimum două săptămâni. Se consumă între 10 g şi 30 g de polen pe zi, pe stomacul gol. Se mestecă foarte bine, până devine ca o pastă înainte de a fi înghiţit.