Reguli de urmat dac─â ai ulcer

1 2 jpg jpeg

Pentru tratarea ulcerului, fie c─â este gastric sau duodenal, medicii recomand─â un tratament combinat, adaptat fiec─ârui pacient ├«n parte. ├Än general, se administreaz─â antiacide ┼či antisecretorii, care diminuez─â aciditatea gastric─â ┼či atenueaz─â durerile, dar ┼či antibiotice, care s─â trateze infec┼úia cu Helicobacter pylori, dac─â boala a fost cauzat─â de aceast─â bacterie.

├Än general, terapia cu antibiotic dureaz─â ├«ntre 7 ┼či 14 zile. Exist─â ┼či cazuti c├ónd se poate recurge la interven┼úia chirurgical─â. Pe toat─â durata tratamentului, pacientul trebuie s─â respecte c├óteva reguli, care gr─âbesc ├«ns─ân─âto┼čirea.

Daca ai ulcer renu┼ú─â la fumat ┼či la alcool

Este foarte important ca persoanele care sufer─â de ulcer s─â adopte un stil de via┼ú─â s─ân─âtos. Renun┼úarea la fumat, la consumul de alcool ┼či de b─âuturi acidulate trebuie s─â se numere printre regulile de la care s─â nu te aba┼úi.

De asemenea, trebuie evitate c├ót mai mult medicamentele antiinflamatorii, pe care le lu─âm pentru combaterea febrei sau a unor dureri u┼čoare.

Aspirina, ibuprofenul ┼či alte antiinflamatorii nesteroide nu trebuie luate dec├ót la sfatul medicului, pe o perioad─â c├ót mai scurt─â de timp. De regul─â, acestea se administreaz─â ├«mpreun─â cu un protector gastric, pentru protejarea mucoasei.

Cand ai ulcer trebuie sa eviti stresul

Printre cauzele apari┼úiei ulcerului se num─âr─â ┼či stresul, de aceea este important ca orice pacient diagnosticat cu aceast─â afec┼úiune s─â identifice cauzele care ├«i creaz─â anxietate ┼či stres ┼či s─â le elimine.

Stresul poate fi redus ┼či cu ajutorul mi┼čc─ârii, cel pu┼úin 30 de minute pe zi, dar ┼či prin includerea ├«n programul zilnic a activit─â┼úilor care ├«┼úi fac pl─âcere, de la citit, p├ón─â la vizionarea unui film la cinematograf.

Daca suferi de ulceri trebuie sa ai cate 5 mese pe zi

Un alt sfat de care trebuie s─â ┼úin─â cont bolnavii de ulcer este s─â m─ân├ónce pu┼úin ┼či des ┼či s─â mestece foarte bine m├óncarea. Sunt obligatorii 3 mese principale pe zi ┼či alte 2 gust─âri.

De asemenea, este necesar un regim, bazat pe alimentele pe care pacientul le tolereaz─â. Printre m├ónc─ârurile de evitat, care agraveaz─â simptomele bolii, se num─âr─â citricele, ceapa, usturoiul, pr─âjelile, sm├ónt├óna, dar ┼či gr─âsimile ┼či b─âuturile acidulate.

INFO: Pentru a verifica eficacitatea tratamentului ├«n ulcer, la final, medicul poate recomanda testarea pentru Helicobacter pylori, c├ót ┼či o endoscopie.

Sfatul Click!Sănătate: Pacienţii cu ulcer trebuie să evite consumul de cafea, mai ales pe stomacul gol.