Răcoreşte-te cu ceai negru cu mentă şi lămâie

1 2 jpg jpeg

Este răcoritor, potoleşte setea, are valenţe nutritive şi conţine doar produse naturale. În plus, ingredientele din care se obţine au capacitatea de a metaboliza grăsimile şi cabohidraţii şi ajută la reglarea greutăţii.

Cei care se feresc să bea rece pot să consume ceaiul la temperatura camerei.

Menta este o excelentă sursă de mangan şi vitaminele C şi A. Manganul ajută la formarea şi creşterea oaselor, la buna funcţionare a tiroidei şi la absorbţia calciului în organism. Reglează nivelul de hormoni, îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului imunitar şi ajută la metabolizarea carbohidraţilor şi a grăsimilor.

Lămâia conţine vitamina C, esenţială funcţionării sistemului imunitar, necesară pentru refacerea celulelor şi vindecarea rapidă a rănilor. Are efect răcoritor, tonifiant, îmbunătăţeşte digestia, combate obezitatea şi previne îmbolnăvirile.

Mierea conţine cupru, mangan, calciu, potasiu, sodiu, magneziu, fier, fosfor şi siliciu. Dilată vasele sangvine, ameliorează activitatea inimii şi are efect calmant. Este un excelent îndulcitor natural şi ajută la refacerea rezervelor de energie. Are proprietăţi antibacteriene şi antifungice.

Ceaiul negru are un conţinut ridicat de antioxidanţi, vitamine şi minerale. Protejează organismul de bolile cardiovasculare, scade nivelul colesterolului şi numărul trigliceridelor, stimulează digestia şi arderea grăsimilor, ajută la reglarea greutăţii corporale.