Parfumurile te pot îmbolnăvi grav

2 jpg jpeg

La cererea Grupului de Lucru pentru Cosmetice Sigure au fost testate 17 mărci de parfumuri renumite. Pe lângă cei 51 de compuşi chimici trecuţi pe etichetele acestor produse, au mai fost descoperiţi încă 40.

Pot declanşa astmul

S-a observat că fiecare parfum testat conţinea, în medie, 10 alergeni. Aceştia sunt extrem de periculoşi, pentru că pot da dureri de cap, dermatite sau pot declanşa astm.

Există posibilitatea să afecteze glanda tiroidă

Au mai fost descoperite încă 10 chimicale care pot influenţa negativ sistemul endocrin, dar şi glanda tiroidă.

De exemplu, substanţele lauret de sodiu şi/sau lauril sulfat (SLES/SLS), care se regăsesc în cantitate mare în numeroase parfumuri, provoacă iritaţii ale pielii, afecţiuni dermatologice, hepatice, renale, pulmonare şi pancreatice.

Ftalţii din parfumuri provoacă infertilitate la bărbaţi

Şi ftalaţii – dietyl phthalate sau DEP din parfumuri fac mult rău. Aceştia sunt responsabili de modificarea ADN-ului spermatozoizilor, insuficienţă pulmonară, infertilitate la bărbaţi. La femeile însărcinate expuse la DEP s-au constatat modificări în dezvoltarea organelor genitale ale fătului, cancer la sân.

Cancer, leucemie şi boli de inimă

Moscul sintetic din unele parfumuri contaminează sângele şi laptele matern, provoacă dereglări hormonale şi probleme de natură ginecologică la femei.

Benzenul, toluenul, acetona, alcoolul benzilic sunt câteva dintre substanţele extrem de toxice care se folosesc la fabricarea parfumurilor. Ele pot duce la cancer de piele, leucemie, tahicardie.