Pantofii nepotriviţi te pot îmbolnăvi

1 2 jpg jpeg

Tocurile înalte dau dureri de spate

Dacă adori tocurile de zece-doisprezece centimetri şi le porţi zilnic, te sfătuim să renunţi cât mai repede la ele. Pentru că provoacă dureri de spate, de genunchi şi chiar dureri de călcâie. Totodată, dacă porţi tocuri înalte, te poţi accidenta foarte uşor, din cauza mersului instabil. Pentru a preveni apariţia unei astfel de probleme de sănătate, este bine să urmezi sfatul medicilor şi să porţi tocul ideal. Acesta are între 3,5 şi 5 centimetri.

Sandalele cu taplă groasă îmbolnăvesc genunchii

Ei bine, deşi sandalele cu talpă groasă par foarte comode şi sănătoase pentru picior, nu este deloc aşa. Specialiştii spun că îţi distorsionează mersul. De aici pot apărea dureri de spate şi dureri ale genunchilor, care mai târziu se pot transforma în boli mai grave. Totodată, mai poţi avea probleme la şolduri şi articulaţii. Ca să fii ferită de orice risc, este indicat să nu porţi două-trei zile la rând sandale de tip platformă.

Pantofii prea mici încleştează degetele

Ţi s-a întâmplat cel puţin o dată să cumperi o pereche de pantofi sau de cizme cu un număr mai mic, „pentru că îţi fac piciorul finuţ”. Mare greşeală ai făcut. Medicii spun că încălţămintea prea strâmtă provoacă bătături şi încleştarea degetelor. Te poţi alege cu unghii încarnate şi chiar cu răni la picior. De aceea, cumpără pantofi pe mărimea ta şi, dacă se poate, laţi la vârf. Ideal este, atunci când porţi încălţăminte închisă, să îţi poţi mişca degetele.

Balerinii provoacă bătături

Îi adori pentru că sunt foarte drăguţi şi se potrivesc cam la orice tip de ţinută. De aceea, balerinii sunt încălţămintea ta preferată. Ai grijă, căci medici spun că nu sunt atât de inofensivi pe cât par! Fiindcă nu au baretă, ei te fac pur şi simplu să îţi târăşti picioarele, distorsionându-ţi mersul. Nu numai că este inestetic, dar în timp te vei căpăta cu dureri de călcâie. De aceea, gândiţi-vă că aţi putea să îi înlocuiţi cu o încăţăminte cu şireturi sau cu barete.

Talpa de plastic favorizează apariţia ciupercilor

Probabil nu te-ai gândit niciodată că materialul din care este confecţionată talpa unui pantof influenţează starea sănătăţii tale. Află că da! Potrivit specialiştilor, dacă ai purtat sandale cu talpă din plastic, să nu te miri că vei avea mâncărimi în tălpi. Talpa din plastic favorizează şi transpiraţia picioarelor, apariţia fungilor şi a ciupercilor de sub unghii. De aceea fii atentă ca talpa să fie întotdeauna dintr-un material de calitate.