O nouă secţie pentru copiii cu malformaţii cardiace

1 2 jpg jpeg

Cum te poţi implica

Obiectivul campaniei este ├«nfiin┼úarea unei sec┼úii de cardio-chirurgie pediatric─â la spitalul ÔÇ×Marie CurieÔÇŁ, dar ┼či informarea p─ârin┼úilor, a medicilor de familie ┼či a speciali┼čtilor, pentru depistarea la timp a malforma┼úiilor cardiace congenitale. Astfel, site-ul www.sansalaviata.ro vine ├«n sprijinul p─ârin┼úilor cu informa┼úii despre malforma┼úiile cardiace la copii ┼či modalit─â┼úile prin care acestea pot fi corectate. Tot aici po┼úi afla cum po┼úi contribui chiar tu la ├«ndeplinirea acestei cauze.

Se vor putea opera până la 200 de copii

Sec┼úia de cardio-chirurgie va avea o capacitate de a opera 200 de copii anual ┼či p├ón─â la sf├ór┼čitul anului aceasta va deveni func┼úional─â, dup─â cum preconizeaz─â medicul C─ât─âlin C├«rstoveanu, ┼čeful sec┼úiei de Terapie Intensiv─â Neonatal─â de la Spitalul ÔÇ×Marie CurieÔÇŁ. Infrastructura sec┼úiei a fost deja realizat─â, la ├«nceputul anului. Se va forma, de asemenea, ┼či o echip─â de medici speciali┼čti, care se va ocupa ├«n primele luni de cazurile mai pu┼úin grave. Odat─â ce sec┼úia va fi complet dotat─â ┼či echipat─â, iar procedurile vor fi puse la punct, se vor face interven┼úii chirurgicale ┼či ├«n cazurile grave.

Edi┼úia de anul trecut a campaniei a contribuit la dotarea unui al doilea bloc operator la Institutul de Boli Cardiovasculare ┼či Transplant din T├órgu-Mure┼č ┼či la specializarea ├«n cardiologie interven┼úional─â, ├«n Elve┼úia, a unui medic de aici. ├Än prima edi┼úie s-au str├óns mai mult de 1,2 milioane de lei din dona┼úii. Organizatorii campaniei sper─â s─â se ajung─â la cel pu┼úin aceea┼či sum─â ┼či la ce-a de-a doua edi┼úie.