O nouă secţie pentru copiii cu malformaţii cardiace

1 2 jpg jpeg

Cum te poţi implica

Obiectivul campaniei este înfiinţarea unei secţii de cardio-chirurgie pediatrică la spitalul „Marie Curie”, dar şi informarea părinţilor, a medicilor de familie şi a specialiştilor, pentru depistarea la timp a malformaţiilor cardiace congenitale. Astfel, site-ul www.sansalaviata.ro vine în sprijinul părinţilor cu informaţii despre malformaţiile cardiace la copii şi modalităţile prin care acestea pot fi corectate. Tot aici poţi afla cum poţi contribui chiar tu la îndeplinirea acestei cauze.

Se vor putea opera până la 200 de copii

Secţia de cardio-chirurgie va avea o capacitate de a opera 200 de copii anual şi până la sfârşitul anului aceasta va deveni funcţională, după cum preconizează medicul Cătălin Cîrstoveanu, şeful secţiei de Terapie Intensivă Neonatală de la Spitalul „Marie Curie”. Infrastructura secţiei a fost deja realizată, la începutul anului. Se va forma, de asemenea, şi o echipă de medici specialişti, care se va ocupa în primele luni de cazurile mai puţin grave. Odată ce secţia va fi complet dotată şi echipată, iar procedurile vor fi puse la punct, se vor face intervenţii chirurgicale şi în cazurile grave.

Ediţia de anul trecut a campaniei a contribuit la dotarea unui al doilea bloc operator la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş şi la specializarea în cardiologie intervenţională, în Elveţia, a unui medic de aici. În prima ediţie s-au strâns mai mult de 1,2 milioane de lei din donaţii. Organizatorii campaniei speră să se ajungă la cel puţin aceeaşi sumă şi la ce-a de-a doua ediţie.