O fată optimistă are nevoie de ajutorul nostru!

1 2 jpg jpeg

Adriana Cuta are nevoie de 3.000 de euro pentru a continua tratamentul. Este vorba de o terapie alternativă, pe bază de toxine Coley.

Tânăra se află din 10 septembrie 2012 la clinica Vita Natura Klinik din orasul Eppenbrunn, Germania.

Tratamentul acţionează prin stimularea sistemului imunitar cu ajutorul unor toxine injectate.

În sânge se formează anticorpi specifici, care blochează înmulţirea celulelor.

Dacă vrei s-o ajuţi pe Adriana cu o donaţie oricât de mică, o poţi face în contul: RO 72 RZBR 0000 0600 0959 3270 (lei), deschis la ­Raiffeisen Bank.

De asemenea, poţi suna pe telefonul fix în reţeaua Romtelecom la 0900 900 084 (donezi 4 Euro).

2 jpg jpeg

Iata ce am scris despre Adriana la sfârşitul anului trecut.

«Doar nu putea să fie ceva grav!»

„Este foarte optimistă. Şi jovială”, ne-au descris-o colegii de serviciu pe Adriana înainte de a-i afla povestea. Şi pe ­bună dreptate.

Un adult mai trecut prin viaţă probabil n-ar putea să privească cu atâta detaşare şi hotărâre un prognostic atât de dur: cancer!

Dar Adriana crede că se va vindeca. Că va primi ajutorul necesar ca să meargă la spitalul Anadolu, din Turcia, unul dintre cele mai bune din lume, unde va găsi tratamentul pentru boala sa: angiosarcom epitelioid grup 3.

Adică o tumoare rezultată prin înmulţirea celulelor din vasele de sânge. În stadiu avansat.

Am vorbit cu Adriana la o zi după ultima sa operaţie; mai uşoară, spune ea. A mai trecut prin trei operaţii. „În 2005, în timpul bacalaureatului, am simţit un nodul la coapsa stângă”, îşi aminteşte Adriana.

Dar a amânat să le spună părinţilor sau să meargă la medic. Doar avea admiterea la facultate! Le‑a spus câteva luni mai târziu, când îşi asigurase intrarea la Facultatea de Litere din Bucureşti.

În acel an a fost şi prima operaţie, de extirpare a „nodulului”. Diagnosticul i‑a rămas atunci neclar, urma să i se spună ­dacă forma­ţiunea descoperită în coapsă este benignă sau malignă. Dar medicii n‑au mai sunat-o, nici ea n‑a insistat. Doar nu putea să fie ceva grav!

Adriana, înainte de chimio­terapie

2 jpg jpeg

Cum a primit vestea

„După trei ani, la începutul lui 2010, am simţit că începe să apară ceva acolo. Am mers la medic când începuse să mi se facă rău ­fără nicio explicaţie.

La Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, doctorul mi‑a spus că nu‑i place ce vede acolo şi m-a trimis în operaţie”, povesteşte tânăra.

I s-a făcut un RMN, i s‑a luat ­bio­p­sie şi s-a confirmat: tumoarea era malignă. La momentul respectiv, n‑a ştiut „cu ce se mănâncă” asta: cât de grav ­este, dacă este grav…

Povesteşte cum a trecut peste cele şapte luni de chimio­terapie şi radioterapie. Spune că nu s-a simţit atât de rău, doar în spital avea stări de greaţă, de moleşeală.

Mereu cu zâmbetul pe buze

2 jpg jpeg

Când ajungea acasă, se simţea mai bine. „Era iarnă şi mi se zisese că n-am ­voie să iau contact cu alţi oameni, riscam să mă-mbolnăvesc şi să mor. Stăteam ­numai în casă, iniţial a fost OK, dar spre finalul perioadei ajunsese să fie puţin deprimant”, ne-a uimit Adriana cu puterea ei.

Tumoarea a reapărut

După ce-a terminat chimio­terapia, Adriana a început să le spună tuturor că s-a vindecat, cancerul n‑o să mai apară. Aşa că nu s‑a mai ţinut de controalele medicale. Când a vrut ea să meargă la medic, era vacanţa de iarnă.

Aşa că n-a mai insistat… Şi cancerul i‑a mai făcut o surpriză neplăcută: tumoarea a reapărut, de data asta mai urâtă şi mai determinată ca Adriana. Aşa că în martie anul acesta, s-a reîntors la spital, cu dureri în ­oase.

Adriana, după şedinţele de chimioterapie

2 jpg jpeg

„Mă gândeam la metastaze. Dar după RMN, am văzut că situaţia nu era aşa de gravă pe cum credeam: rămăsese tumoarea de la picior şi aveam un nodul la plămâni”, şi-a reamintit Adriana. Tumoarea nu s-a lăsat, nici sub chimioterapie. A continuat să crească, aşa că medicii au fost nevoiţi s-o opereze din nou. Invadase muşchii din jur…

Acum, Adriana aşteaptă să meargă la o clinică din Turcia, printre cele mai bune din lume. Unde are promisiunea că va primi cel mai bun tratament. Dacă vrei s-o ajuţi pe Adriana cu o donaţie oricât de mică, o poţi face în contul: RO 72 RZBR 0000 0600 0959 3270 (lei), deschis la ­Raiffeisen Bank.

Studiile clinice au arătat că, în cazul bolnavilor de cancer, o stare de spirit pozitivă poate ajuta tratamentul să aibă rezultate mai bune.

Info: În fiecare an, peste 1.000 de copii cu cancer sunt înregistraţi în spitalele din România ca fiind sub tratament.