Nu renunţaţi complet la carne! Riscaţi un infarct!

1 2 jpg jpeg

Astfel, există riscul producerii unui infarct miocardic sau a accidentelor vasculare cerebrale, atenţionează cercetătorii chinezi, transmite Agerpres.

P├ón─â acum se credea c─â persoanele care consum─â carne sunt expuse ├«ntr-un grad mai mare afec┼úiunilor de inim─â ┼či accidentelor vasculare dec├ót vegetarienii.

Cu toate acestea, exper┼úii nutri┼úioni┼čti chinezi men┼úioneaz─â c─â alimenta┼úia vegetarienilor ├«nregistreaz─â caren┼úe semnificative de nutrien┼úii-cheie, inclusiv fier, zinc, vitamina B12 ┼či Omega-3.

Ca urmare, ├«n s├óngele iubitorilor de alimente vegetale cre┼čte nivelul de homocistein─â ┼či se ├«nregistreaz─â o reducere a concentra┼úiilor de lipoproteine cu densitate mare, adic─â a colesterolului ÔÇťbunÔÇŁ, ceea ce declan┼čeaz─â bolile de inim─â.

Astfel, recomandarea pentru vegetarieni de a cre┼čte aportul de Omega-3 ┼či vitamina B12 are o baz─â ┼čtiin┼úific─â. Cele mai bune surse de Omega-3 sunt somonul, pe┼čtele gras ┼či nucile.

Vitamina B12 se g─âse┼čte din bel┼čug ├«n fructele de mare, ou─â ┼či laptele cu adaos de vitamine. ├Än plus, aceste elemente se pot ob┼úine ┼či din suplimentele alimentare.