Nu renunţaţi complet la carne! Riscaţi un infarct!

Astfel, există riscul producerii unui infarct miocardic sau a accidentelor vasculare cerebrale, atenţionează cercetătorii chinezi, transmite Agerpres.
Până acum se credea că persoanele care consumă carne sunt expuse într-un grad mai mare afecţiunilor de inimă şi accidentelor vasculare decât vegetarienii.
Cu toate acestea, experţii nutriţionişti chinezi menţionează că alimentaţia vegetarienilor înregistrează carenţe semnificative de nutrienţii-cheie, inclusiv fier, zinc, vitamina B12 şi Omega-3.
Ca urmare, în sângele iubitorilor de alimente vegetale creşte nivelul de homocisteină şi se înregistrează o reducere a concentraţiilor de lipoproteine cu densitate mare, adică a colesterolului “bun”, ceea ce declanşează bolile de inimă.
Astfel, recomandarea pentru vegetarieni de a creşte aportul de Omega-3 şi vitamina B12 are o bază ştiinţifică. Cele mai bune surse de Omega-3 sunt somonul, peştele gras şi nucile.
Vitamina B12 se găseşte din belşug în fructele de mare, ouă şi laptele cu adaos de vitamine. În plus, aceste elemente se pot obţine şi din suplimentele alimentare.