Nu mai neglija afecţiunile inimii. Iată ce trebuie să faci

1 2 jpg jpeg

Oamenii sunt mult mai interesaţi de prevenţia cancerului, a reumatismului şi a hepatitei cronice decât a bolilor de inimă, potrivit preşedintelui Societăţii Române de Cardiologie, dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu.

60% dintre români mor din cauza bolilor cardiovasculare

„Deşi românii mor în proporţie de 60% din cauza bolilor cardiovasculare, preocuparea lor nu este pentru aceste afecţiuni, nu au niciun fel de teamă, nu conştientizează acest risc“, a afirmat dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, cancerul omoară de 2,5 ori mai puţine persoane în România decât bolile cardiovasculare.

Evită fumatul şi renunţă la alcool

În ţări ale Europei care s-au confruntat cu aceeaşi problemă au fost luate măsuri de prevenire a afecţiunilor inimii. De exemplu, în Danemarca, mortalitatea din cauza bolilor cardiovasculare a ajuns la 25%, sub cea a cancerului.

Printre măsurile care pot fi luate pentru prevenirea afecţiunilor coronariene se numără evitarea fumatului şi a excesului de băuturi alcoolice.

30 de minute de mişcare în fiecare zi

Este importantă adoptarea unui stil de viaţă sănătos, care presupune cel puţin 30 de minute de mişcare zilnic, precum şi o alimentaţie săracă în grăsimi şi bogată în legume şi fructe proaspete.