Măsuri corecte în caz de sindrom de picioare grele

1 2 jpg jpeg

Femeile sunt cele mai afectate de apari┼úia senza┼úiei de greutate ├«n picioare, deoarece hormonii ovarieni influen┼úeaz─â sistemul venos. De aceea, acest fenomen este frecvent ├«n perioadele premenstruale, ├«n timpul sarcinii ┼či la menopauz─â. ├Äns─â nici b─ârba┼úii nu sunt feri┼úi de sindromul de picioare grele. Aceasta deoarece ereditatea, statul prelungit ├«n picioare, sedentarismul, obezitatea, alimenta┼úia dezechilibrat─â, expunerea ├«ndelungat─â la temperaturi de peste 26 de grade Celsius, consumul de alcool ┼či tabagismul favorizeaz─â apari┼úia tulbur─ârilor circulatorii. Stilul de via┼ú─â, esen┼úial Cea mai simpl─â m─âsur─â care poate fi luat─â pentru a combate senza┼úia de picioare grele const─â ├«n schimbarea obiceiurilor cotidiene care favorizeaz─â aceast─â nepl─âcere. Astfel, la serviciu, este indicat s─â facem pauze c├óte 15 minute la fiecare or─â, pentru a ne ÔÇ×dezmor┼úiÔÇť picioarele. La birou, pozi┼úia picior peste picior este contraindicat─â, deoarece ├«ngreuneaz─â circula┼úia sanguin─â. Acas─â, atunci c├ónd ne odihnim, picioarele trebuie a┼čezate mai sus dec├ót restul corpului, pentru a facilita circula┼úia sanguin─â de ├«ntoarcere. De asemenea, du┼čurile fierbin┼úi trebuie ├«nlocuite cu cele ├«n care altern─âm apa c─âldu┼ú─â cu apa rece, pentru a stimula circula┼úia. ┼×i tocurile ├«nalte trebuie evitate, deoarece ├«ngroa┼č─â gambele ┼či afecteaz─â sistemul circulator.

├Än afara respect─ârii normelor de igien─â, speciali┼čtii afirm─â c─â masajul efectuat ├«n fiecare sear─â cu creme sau geluri care con┼úin mentol sau unguente cu g─âlbenele ┼či propolis combat oboseala de la acest nivel. Mi┼čc─ârile trebuie s─â fie circulare ┼či s─â ├«nceap─â de la c─âlc├ói c─âtre coapse. Tot pentru a ├«nl─âtura senza┼úia de oboseal─â, dar ┼či pentru redob├óndirea elasticit─â┼úii pielii, este indicat─â efectuarea

câte 30 minute în fiecare zi.

Ciorapii medicinali activează circulaţia

Datorit─â faptului c─â realizeaz─â un masaj delicat al piciorului ┼či activeaz─â circula┼úia sanguin─â, ciorapii medicali s-au dovedit eficien┼úi pentru combaterea sindromului de picioare grele. Ace┼čti ciorapi sunt universali ┼či sunt indica┼úi at├ót pentru prevenirea, c├ót ┼či pentru ameliorarea sindromului de picoare grele, dar ┼či pentru tratarea insuficien┼úei venoase cronice. Ciorapii sunt contraindica┼úi ├«n caz de dermatit─â, eczeme, forme grave ale insuficien┼úei cardiopulmonare, insuficien┼úa arterial─â cronic─â, inflama┼úia picioarelor la bolnavi cu diabet zaharat.