Măsuri corecte în caz de sindrom de picioare grele

1 2 jpg jpeg

Femeile sunt cele mai afectate de apariţia senzaţiei de greutate în picioare, deoarece hormonii ovarieni influenţează sistemul venos. De aceea, acest fenomen este frecvent în perioadele premenstruale, în timpul sarcinii şi la menopauză. Însă nici bărbaţii nu sunt feriţi de sindromul de picioare grele. Aceasta deoarece ereditatea, statul prelungit în picioare, sedentarismul, obezitatea, alimentaţia dezechilibrată, expunerea îndelungată la temperaturi de peste 26 de grade Celsius, consumul de alcool şi tabagismul favorizează apariţia tulburărilor circulatorii. Stilul de viaţă, esenţial Cea mai simplă măsură care poate fi luată pentru a combate senzaţia de picioare grele constă în schimbarea obiceiurilor cotidiene care favorizează această neplăcere. Astfel, la serviciu, este indicat să facem pauze câte 15 minute la fiecare oră, pentru a ne „dezmorţi“ picioarele. La birou, poziţia picior peste picior este contraindicată, deoarece îngreunează circulaţia sanguină. Acasă, atunci când ne odihnim, picioarele trebuie aşezate mai sus decât restul corpului, pentru a facilita circulaţia sanguină de întoarcere. De asemenea, duşurile fierbinţi trebuie înlocuite cu cele în care alternăm apa călduţă cu apa rece, pentru a stimula circulaţia. Şi tocurile înalte trebuie evitate, deoarece îngroaşă gambele şi afectează sistemul circulator.

În afara respectării normelor de igienă, specialiştii afirmă că masajul efectuat în fiecare seară cu creme sau geluri care conţin mentol sau unguente cu gălbenele şi propolis combat oboseala de la acest nivel. Mişcările trebuie să fie circulare şi să înceapă de la călcâi către coapse. Tot pentru a înlătura senzaţia de oboseală, dar şi pentru redobândirea elasticităţii pielii, este indicată efectuarea

câte 30 minute în fiecare zi.

Ciorapii medicinali activează circulaţia

Datorită faptului că realizează un masaj delicat al piciorului şi activează circulaţia sanguină, ciorapii medicali s-au dovedit eficienţi pentru combaterea sindromului de picioare grele. Aceşti ciorapi sunt universali şi sunt indicaţi atât pentru prevenirea, cât şi pentru ameliorarea sindromului de picoare grele, dar şi pentru tratarea insuficienţei venoase cronice. Ciorapii sunt contraindicaţi în caz de dermatită, eczeme, forme grave ale insuficienţei cardiopulmonare, insuficienţa arterială cronică, inflamaţia picioarelor la bolnavi cu diabet zaharat.