Leacuri naturiste pentru 5 probleme care apar iarna

1 2 jpg jpeg

Vânătăile trec cu cartofi cruzi. Micile lovituri sau căzături, semnalate prin vânătăi, trec cu împachetări cu cartofi cruzi, raşi, amestecaţi cu puţin lapte sau cu brânză de vaci.

De asemenea, cataplasmele şi băile locale cu flori de soc au efecte antiinflamatoare şi calmează durerile. Zonele respective se mai pot unge cu alifie de cătină sau gălbenele.

Durerile musculare dispar cu băi de sare

În cazul în care, după căzături, vă confruntaţi cu dureri musculare, o baie fierbinte cu sare grunjoasă, va îndepărta durerile.

Umpleţi cada cu apă fierbinte şi adăugaţi sare grunjoasă. Staţi 30 de minute, după care acordaţi-vă câteva minute de relaxare într-o cameră încălzită. Un ceai calmant este bine venit. Durerile trec după aproximativ trei proceduri.

Zgârieturile se curăţă cu apă şi săpun

În caz de julituri, apa şi săpunul sunt sfinte. Rana trebuie spălată cu apă şi săpun din belşug, chiar dacă ustură puţin. În nici un caz, nu puneţi pe rană spirt sau alte dezinfectante.

Dacă rana mai sângerează, puneţi pe ea un tampon steril sau o faşă curată şi aplicaţi un plasture steril (fără a pune antiseptic) pentru a menţine curată zona afectată. Plasturele trebuie schimbat zilnic până la cicatrizare.

Comprese cu tinctură de sunătoare, contra cucuielor

Umflătura apare în urma unei lovituri care produce sângerare în ţesuturile de sub piele. Aceasta dispare dacă aplicaţi imediat gheaţă, comprese cu apă rece sau o apăsaţi cu o lamă lată de cuţit. Tineţi apăsat circa o oră.

În apa pentru comprese, puteţi adăuga o jumătate de lingură de tinctură de sunătoare. În cazul în care există şi o plagă deschisă, după aplicarea gheţii, aplicaţi pe rană un pansament steril uscat.

Căzături din cauza cârceilor

Accidentele pe gheaţă pot fi cauzate şi din cauza cârceilor, care apar deseori din pricina frigului. Pentru a-i preveni, asiguraţi-vă că alimentele consumate vă oferă aportul necesar de calciu, magneziu, potasiu, zinc, vitamina C, B6, D şi E (portocale, kiwi, caise, banane, cereale şi pâine neagră). După fiecare masă, mâncaţi o lingură de miere.

În momentul în care au apărut cârceii, primul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să întrerupeţi activitatea care i-a declanşat. Aplicaţi apoi o compresă rece pe zona dureroasă pentru a relaxa muşchii, după care o compresă caldă pentru ameliorarea durerii.

Masaţi zona cu un amestec din o lingură de ulei de măsline şi două picături de ulei de violete. Întindeţi piciorul, mâna sau gâtul şi masaţi zona afectată.