Învaţă să descifrezi semnalele organismului!

1 2 jpg jpeg

De multe ori la primul semnal de disconfort obişnuim să înghiţim o pastilă şi apoi să aşteptăm ca aceasta să îşi facă efectul, însă în realitate lucrurile stau un pic diferit.

Organismul îţi transmite frecvent diverse semnale atunci când ceva nu este tocmai în regulă, motiv pentru care este important să ştii ce anume nu funcţionează bine.

În primul rînd trebuie menţionat că sănătatea ta are legătură cu alimentaţia.

Durerile musculare, carenţă de magneziu

1 2 jpg jpeg

Dacă de la un timp ai început să ai parte de insomnii şi pe alocuri şi de crampe musculare atunci ar fi recomandat să acorzi o atenţie sporită alimentelor ce conţin magneziu, potasiu deoarece nivelul acestor minerale este scăzut în organism. Iar pentru o musculatură sănătoasă este necesar un nivel corespunzător de vitamine şi minerale, motiv pentru care se recomandă consumul zilnic de fructe şi legume.

Poţi să te îndrepţi către banane, roşii, spanac.

Află care este cel mai sănătos peşte AICI

Pielea uscată, lipsa vitaminei E

1 2 jpg jpeg

Te hidratezi consumând lichide multe pe parcursul zilei, te dai cu cremă şi chiar şi aşa pielea ta se usucă şi este crăpată? Când ai mâncat ultima oară peşte?

Organismul prin intermediul acestei probleme îţi transmite că ai un deficit mare de vitamina E şi acizi graşi, componente ce le poţi regăsi foarte uşor în peşte. Deci uită de a te hidrata doar la exterior, organismul tău trebuie hrănit corespunzător.

Poţi chiar să apelezi la capsulele cu ulei de peşte.

Dulciurile, semnalul depresiei

Ei, aici este o mică-mare problemă. Consumul de dulce nu este deloc sănătos mai ales dacă este făcut cantitativ, iar pofta de dulce scoate la iveală o depresie în formă latentă, susţin cercetătorii canadieni.

Şi asta din cauza faptului că nivelul de glucoză scăzut din sânge se află într-o strânsă legătură cu starea de anxietate şi depresie.

Oboseala permanentă, lipsa vitaminei B12

Una dintre cele mai importante vitamine din organismul tău, B12 este responsabilă cu protejarea nervilor de toxiele din organism, dar şi inima, menţinând tensiunea arterială în limite normale şi hrănind celule cu energie.

O cantitate insuficientă de vitamina B12 te va face să te simţi moleşit, obosit, fără putere de concentrare şi vei fi expus mai uşor riscului de a dezvolta osteoporoza.

Astfel te poţi confrunta şi cu anemii frecvente sau senzaţia de ace în mâini, picioare, ameţeală generală. Această vitamină se găseşte în ouă, carnea de curcan, laptele de cocos, migdale, carnea de vită sau în moluşte.