În sezonul ploios durerile de spate îţi aduc mai mereu neplăceri (P)

1 2 jpg jpeg

Medicii afirmă că durerile de spate apar îndeosebi la femei, din cauza sarcinilor – greutatea suplimentară pune presiune asupra sistemului osos, corpul stând într-o poziţie necorespunzătoare – sau chiar de purtatul genţii grele pe un singur umăr.

Durerile pot fi de mai multe tipuri: inflamaţii, leziuni sau contracţii musculare. Acestea pot începe brusc, după efort fizic intens sau pot fi dureri cronice, constante într-un singur punct sau care iradiază către alte zone.

Durerile nu cedează la administrarea unei singure substanţe, de aceea cea mai eficientă atitudine este administrarea unei combinaţii de substanţe ce combat durerea prin mai multe mecanisme, potenţând astfel acţiunea analgezică.

Puteţi utiliza produse de combatere a durerilor cu o combinaţie unică de trei substanţe active: piroxicam, clorhidrat de ciclobenzaprină şi lidocaină. Aceste 3 substanţe acţionează asupra durerii prin trei mecanisme diferite:

1. Piroxicamul face parte din grupa antiinflamatoarelor şi analgezicelor, utilizat pe scară largă în afecţiunile dureroase de natură musculară şi articulară. Prin administrarea locală, prin masaj direct la locul dureros se evită efectele adverse care apar de obicei la administrarea orală de antiinflamatoare (dureri şi iritaţii gastrice). 2. Lidocaina este un anestezic local cu efect imediat, care diminuează transmiterea senzaţiei de durere de la locul dureros către creier şi astfel scade percepţia durerii. 3. Clorhidratul de ciclobenzaprină este un analgezic cu mecanism asemănător anestezicelor locale. O asemenea combinaţie de substanţe permite utilizarea unei cantităţi mai mici de produs pentru tratarea durerilor, iar prin forma farmaceutică de gel, absorbţia este mai rapidă fără a mai fi nevoie de masaj la locul dureros, avantaj mai ales în cazul afecţiunilor traumatice în care durerea intensă nu permite masajul.