Îmbrăţişările au efecte nebănuite. Iată de ce boli te feresc!

Întăresc sistemul imunitar
În urma îmbrăţişărilor, corpul uman secretă serotonină, dopamină şi oxitocină, adică aşa numiţii hormoni ai fericirii. Aceşti hormoni responsabili pentru starea noastră de bine întăresc sistemul imunitar şi feresc organismul de infecţii.
Pot reduce tensiunea arterială
În momentul îmbrăţişării sau, mai precis, momentul în care pielea ta intră în contact cu pielea unei persoane dragi, creierul transmite glandelor suprarenale să elibereze mai puţin cortizol (hormonul stresului). Drept urmare, corpul este mai relaxat, iar tensiunea arterială scade şi ea.
Te fereşte de bolile de inimă
Cu cât eşti mai puţin stresat, cu atât inima ta este mai sănătoasă. Astfel, câteva îmbrăţişări pe zi au rolul de a ţine stresul şi anxietatea deoparte şi de a normaliza tensiunea arterială.
Ajută la calmarea durerii
Atunci când eliberează oxitocină, corpul uman simte mai puţină durere. Oxitocina ajută muşchii să se relaxeze, aşadar mai puţină durere. De asemenea, îmbrăţişările sau atingerile ne fac mai puţin anxioşi şi ne asigură un somn mai odihnitor.
O viaţă sexuală împlinită
Studiile arată că partenerii care stau îmbrăţişaţi după actul sexual se simt mai fericiţi şi mai împliniţi în ceea ce priveşte viaţa sexuală, spre deosebire de cuplurile care nu o fac.
Se ştie că discuţiile cu partenerul au un rol cheie în relaţie, însă uneori uităm cât de importantă şi benefică poate fi o simplă atingere sau o îmbrăţişare.
În fiecare zi, stresul de la muncă îl aducem acasă, fără să conştientizăm cât de dăunător poate fi acest lucru pentru ambii parteneri. Imaginaţi-vă doar cum s-ar transforma atmosfera de acasă dacă a-ţi veni pur şi simplu şi v-aţi îmbrăţişa partenerul timp de zece minute. Această pauză de la stresul cotidian vă va relaxa şi va avea efecte benefice asupra relaţiei.