Iată de la ce poţi să faci cancer aproape sigur

1 2 jpg jpeg

Ţigările

În capul acestei liste regăsim tutunul. Practic, fumatul este cea mai cunoscută expunere la cancer. În plus, şi fumatul pasiv se află pe lista întocmită de către Agenţia Internaţională pentru Cercetare în domeniul Cancerului.

Despre fumatul pasiv se ştie că poate provoca risc de cancer pulmonar, afecţiuni ale inimii, accident vascular cerebral si boli pulmonare obstructive cronice.

Băuturile alcoolice

Cei care obinuiesc să consume frecvent băuturi alcoolice au un risc crescut de a face cancer de mai multe tipuri: la sân, colorectal, laringe, cancer la ficat, esofag, cavitatea bucală şi cancer la faringe.

Carnea procesată

De asemenea, şi cei care obişnuiesc să mănânce carne procesată riscă să facă cancer. Cea mai mare posibilitate este ca aceştia să facă cancer intestinal.

Unele plante

Pe această listă se află şi plantele care conţin acid aristolohic. Acestea pot porvoca boli de rinichi şi cancer al tractului urinar. Una dintre aceste plante se numeşte mărul-lupului.

Un anumit tip de peşte

Este bine de ştiut că şi peştele sărat în stil chinezesc poate provoca această boală gravă. Mai exact, persoanele care consumă acest tip de peşte au un risc crescut de cancer nazal şi de cancer la faringe.

Arsenicul din apa potabilă

Este vorba despre un chimic extrem de toxic utilizat în crearea de aliaje pentru industria manufacturieră, poate ajunge în apa potabilă, în special în apele freatice. Arsenicul cauzează cancer de piele şi are o legătură cu cancerul de ficat, plămâni, rinichi, şi cancerul de la vizica urinară.

Gazele

Şi gazele emise la arderea combustibilului (din cărbune) de uz casnic se pare că poate provoca cancer.