Iată de ce este bine să plângi!

1 2 jpg jpeg

Imediat după ce ai plans ai putut şi tu observa faptul că te simţi oarecum ami relaxat, şi asta se petrece datorită faptului că prin intermediul plânsului corpul tau scapă de substanţe precum cortizolul şi astfel generează endorfine şi analgezice naturale împotriva durerii.

În plus, plânsul este o expresie emoţională normal, o reacţie pe care corpul o are atât la nivel fiziologic, cognitiv, emotional cât şi social .

De cele mai multe ori plânsul îţi face bine mai ales prin prisma faptului că te ajută să eliberezi hormonii care te împiedică să fii în echilibru.

Lacrimile îţi menţin ochii sănătoşi

1 2 jpg jpeg

Ochiul are nevoie să fie curat în permanenţă, iar plânsul te ajută şi din acest punct de vedere. În plus, îţi oferă şi oportunitatea de a dezvolta funcţiilor optice, metabolice şi lubrifiante, deoarece ajută la eliminarea corpurilor straine din ochilor tai.

Este bine să nu îţi suprimi niciodată emoţiile, pe termen lung acestea îţi pot dăuna. Simţi că este pe punctul de a plânge, atunci descarcă-te, ulterior te vei simţi mult mai bine.

Râs sau plâns?

2 jpg jpeg

Atât plânsul cât şi râsul sunt la fel de benefice, sunt două emoţii care ajută la eliberarea energiei tât pozitive cât şi negative.În felul acesta îţi echilibrezi stările de spirit.

Plânsul te ajută să eliberezi adrenalina şi noradrenalina, hormoni care facilitează instalarea senzaţiei de relaxare şi uşurare. Mai mult de atât, plânsul promovează şi producţia de prolactina şi leucina, ambele fiind două analgezice naturale.

Practic plânsul este un răspuns chimic care ajută la calmarea durerilor şi totodată la inducerea stării de relaxare, determinând muşchii faciali şi colţurile ochilor să se contracte şi să se hidrateze.