Iată cum poţi reduce riscul de stop cardiac!

1 2 jpg jpeg

Când apare stopul cardiac?

Stopul cardiac este o afecţiune care apare atunci când inima nu pompează destul sânge şi la o presiune normală. El apare de obicei când muşchiul inimii este slăbit sau după un atac de cord. Cauzele stopului cardiac sunt diverse pornind de la un atac de cord şi creşterea presiunii arteriale, până la afecţiuni ale valvelor inimi.

Pentru a ne feri de acest pericol este important să avem şi o alimentaţie sănătoasă. Unul din alimentele care sunt benefice în acest scop este ardeiul gras.

Cum ne fereşte ardeiul gras de acest pericol?

Datorită conţinutului ridicat de vitamine şi minerale, ardeiul gras este cunoscut pentru efectele sale pozitive pentru sănătatea sistemului cardio-vasculare şi a celui ocular.

Acesta conţine vitamina B6 şi acid folic, nutrimenţi recomandaţi pentru prevenirea aterosclerozei, a bolilor de inimă, dar şi a diabetului zaharat. Aceste doua vitamine B sunt foarte importante pentru reducerea nivelului ridicat de homocisteină, aminoacid care provoacă deteriorarea vaselor de sânge şi este asociată cu un risc foarte crescut de atac de cord sau de accident vascular cerebral.

Citeşte şi:

Grupa de sânge poate influenţa riscul de stop cardiac

Respiraţia gură la gură, neindicată în caz de stop cardiac

Ardeii graşi sunt bogaţi în fibre, ceea ce ajută la scăderea colesterolului şi la prevenirea cancerului de colon. De asemenea, vitamina C şi beta-caroten din conţinut sunt benefice împotriva cataractei.

Leguma este una dintre puţinele alimente care conţin licopen, o substanţă cu efecte antitumorale în cancerul de prostată, de sân, de vezică, de pancreas, de plămâni şi de piele.

Dacă doriţi să scăpaţi de kilogramele în plus, tot ardeiul este cel care vă poate ajuta. Datorită faptului că este bogat în vitamine, acesta are proprietatea de a grăbi arde grăsimilor.