Iată ce simptome anunţă fibromul uterin!

1 2 jpg jpeg

Pentru c─â multe dintre persoane tind s─â cread─â c─â fibromul uterin ├«nseamn─â cancer, trebuie s─â ┼čti┼úi c─â doar 0,2-0,5% dintre aceste tumori se pot transforma ├«n cancer, a┼čadar nu trebuie tratate cu fric─â, dar nici cu indiferen┼ú─â.

Pentru că, în cele mai multe cazuri, nerespectarea vizitei regulate la ginecolog duce la avansarea boli, trebuie să fii foarte atentă la următoarele simptome:

- s├ónger─âri menstruale abundente; - menstrua┼úii prelungite - ┼čapte zile sau mai mult de s├óngerare menstrual─â; - senza┼úia de presiune pelvin─â sau durere ├«n zona pelvin─â; - urinare frecvent─â; - dificultate ├«n a goli vezica urinar─â; - constipa┼úie; - dureri de spate sau de picior.

Pentru c─â ├«n unele situa┼úii simptomele lipsesc cu des─âv├ór┼čire este foarte important s─â respecta┼úi vizita regulat─â la ginecolog (o dat─â pe an).

Cum te tratezi?

Ai fost diagnosticată cu fibrom uterin? Nu este un capăt de lume. Din fericire, această problemă are rezolvare, în ziua de azi existând multe metode de tratament:

Embolizarea uterin─â

Din momentul ├«n care ai descoperit c─â suferi de fibrom important este s─â mergi la medicul ginecolog ┼či s─â afli ce variant─â de tratament este indiat─â ├«n cazul t─âu. Una dintre acestea este ┼či embolizarea uterin─â.

Prin această metodă se ,,astupă" vasele de sânge care alimentează fibroamele. Astfel, se realizează resorbţia acestor fibroame, uterul revenind la dimensiunile lui normale, iar simptomele dispar.

Cite┼čte ┼či:

Fibrom uterin? Iată la ce opţiuni de tratament poţi apela!

Riscul de cancer uterin, redus prin diet─â ┼či mi┼čcare

Pacienta este anesteziată local cu xilină, după care medicul face puncţia arterei branhiale, montând apoi, o teacă arterială - un dispozitiv de plastic cu diametru de 2 mm.

Prin teac─â se introduce un cateter (tub sub┼úire de plastic) ┼či sub control radiologic, folosind ┼či substan┼ú─â de contrast iodat─â, medicul ghideaz─â cateterul prin vasele de s├ónge p├ón─â la nivelul arterelor uterine. Prin acest cateter se introduc particule speciale, compatibile cu organismul, care vor astupa acele vase de s├ónge care alimenteaz─â fibromul.

Interven┼úia se ├«ncheie cu scoaterea tecii ┼či aplicarea unui pansament compresiv ce trebuie p─âstrat p├ón─â a doua zi diminea┼úa. Interven┼úia necesit─â internarea pentru numai 24 de ore.