Gre┼čeli care prelungesc gripa

1 2 jpg jpeg

Lipsa somnului

Odihna joac─â un rol important ├«n ├«nt─ârirea sistemului imunitar. Mai pu┼úin de ┼čapte ore de somn pe noapte ├«nseamn─â un risc ridicat de a lua o r─âceal─â de sezon. ┼×i, odat─â luat─â, ea ┼úine mai mult dac─â nu v─â odihni┼úi cum trebuie. A┼čadar, dac─â a┼úi r─âcit, sta┼úi acas─â p├ón─â trec e┼či dormi┼úi mai mult.

Deshidratarea

Fluidele sunt de ajutor atunci c├ónd vine vorba de vindecare. Dac─â r─âceala se ├«ntinde pe mai mult de 4-5 zile, este nevoie de mult─â hidratare. Apa plat─â, sucurile de fructe ┼či ceaiurile nu trebuie s─â v─â lipseasc─â. Deshidratarea contribuie la prelungirea simptomelor r─âcelii. Cre┼čterea cantit─â┼úii de lichid din organism permite o cur─â┼úare mai bun─â a acestuia.

Tratamentele gre┼čite

O simpl─â r─âceal─â poate fi u┼čor confundat─â cu alte afec┼úiuni precum diverse alergii sau boli ale sinusurilor. De aceea, tratamentele gre┼čite pot prelungi simptomele bolii, tocmai pentru c─â nu este tratat─â afec┼úiunea care trebuie. Aici intervine de multe ori automedica┼úia, care poate face mult r─âu.

Ceaiurile prost alese

E┼čti r─âcit? Bea un ceai din plante! E sfatul pe care-l d─â oricine, oriunde, c├ónd vine vorba despre r─âceli. Speciali┼čtii spun c─â trebuie s─â avem grij─â ┼či la ceaiurile pe care le bem, pentru c─â ar putea contribui ┼či ele la prelungirea simptomelor. E important s─â consuma┼úi ceaiuri din plante de la plafar sau de acas─â ┼či nu ceaiuri ├«mbuteliate!Echinaceea e una dintre plantele indicate.

Exerciţiile fizice

Cu un nas ├«nfundat ┼či cu durere ├«n g├ót este greu de creyut c─â mai vre┼úi s─â face┼úi ┼či mi┼čcare. Trebuie s─â ┼čti┼úi c─â asta v─â face bine, dar doar ├«n m─âsura ├«n care nu v─â suprasolicita┼úi. Dac─â exagera┼úi cu mi┼čc─âri grele ┼či mult─â transpira┼úie, sistemul imunitar va suporta greu. O plimbare de 10 minute sau c├óteva exerci┼úii u┼čoare sunt foarte potrivite.

Costumul antigrip─â cost─â 400 $

Japonezii se pot m├óndri cu ultima fi┼ú─â ├«n materie de mod─â: costumul ÔÇťantigrip─â porcin─âÔÇŁ, creat de fabricantul de haine b─ârb─âte┼čti, Haruyama. Costumul con┼úine fibre din dioxid de titan, care, dup─â cum spune Ryoji Tanaka, directorul de v├ónz─âri al produc─âtorului, pot distruge virusul gripei porcine.

Dioxidul de titan din material, este un produs chimic care, expus la lumin─â, are capacitatea de a descompune moleculele de virus. Costumul, care poate fi sp─âlat de mai multe ori pe parcursul unui an, f─âr─â a-┼či pierde propriet─â┼úile, se afl─â deja ├«n 300 de magazine din str─âin─âtate ┼či cost─â ├«n jur de 400 $.

Sprayul nazal te fere┼čte de grip─â

Dac─â ┼úi-e fric─â de sering─â ┼či ac ai la ├«ndem├ón─â o nou─â metod─â de protec┼úie ├«mpotriva gripei. Sprayul nazal Humex Cold Defense ajut─â la prevenirea declan┼č─ârii gripelor de sezon, dar ┼či a gripei A H1N1, care v─â permite s─â r─âm├óne┼úi s─ân─âtos, chiar dac─â to┼úi cei din jurul vostru prezint─â simptome ale gripei.

Sprayul ac┼úioneaz─â ca o barier─â antiviral─â la nivelul mucoasei nazale, ajut├ónd la prevenirea p─âtrunderii agen┼úilor patogeni ├«n organism. Dup─â aplicare, produsul formeaz─â o pelicul─â care re┼úine ┼či distruge viru┼čii de grip─â transmi┼či pe cale aerian─â, imediat ce ace┼čtia ajung ├«n cavitatea nazal─â. Produsul cost─â aproximativ 23 de ron ┼či se g─â┼če┼čte ├«n farmacii.

Nu confundaţi răceala cu gripa!

De┼či r─âceala ┼či gripa au multe simptome asem─ânatoare, r─âceala este ├«n general u┼čoar─â, dar gripa tinde s─â fie mult mai sever─â ca manifestare. Deseori r─âceala debuteaz─â cu st─âri de oboseal─â, str─ânut, tuse ┼či nas ├«nfundat.

Este posibil sau nu, s─â apar─â ┼či febra, dar de obicei ea este cu 1-2┬░C mai ridicat─â dec├ót ├«n mod normal. Pot ap─ârea dureri musculare, irita┼úie sau ro┼ču ├«n g├ót, ochii l─âcrimo┼či, dureri de cap. Gripa debuteaz─â brusc ┼či violent, cu febr─â de 40.5┬░C.

Febra este ├«nso┼úit─â de st─âri de sl─âbiciune ┼či oboseal─â, tuse uscat─â, nas care pare s─â curg─â la nesf├ór┼čit, frisoane, dureri musculare, dureri puternice de cap, dureri oculare ┼či ro┼ču ├«n g├ót.