Fereşte-te de aerul condiţionat! Uite ce efecte are asupra sănătăţii

1 2 jpg jpeg

Dacă nu sunteţi atenţi, tehnologiile moderne, care speraţi că vă vor aduce confortul, nu vor face altceva decât să vă afecteze sănătatea. Asta se întâmplă şi în cazul aerului condiţionat.

Schimbarile de temperatură afectează sistemul respirator

O diferenţă de cel puţin patru grade într-un interval scurt de timp afectează organismul care are nevoie, în general, de 14 zile pentru a se adapta la schimbarile de temperatură. Astfel, schimbările imprevizibile de temperatură pot favoriza apariţia astmului, a afecţiunilor pulmonare sau a altor boli de natură respiratorie.

Pot cauza reacţii alergice

Temperaturile ridicate şi umiditatea specifică sezonului cald transformă aparatele de aer condiţionat în medii propice de dezvoltare a bacteriilor periculoase pentru sănătate. Bacteriile care pot fi transmise de aerul condiţionat care nu este curăţat periodic nu poate duce doar la pariţia gripelor obişnuite, ci pot fi cauza şi unele boli mult mai grave, cum sunt cazurile de febră foarte ridicată.

Şi ochii pot fi afectaţi de aerul condiţionat, acesta provocând iritaţii, înroşire, lăcrimare. De asemenea, un aparat de aer conditionat montat prost, pe care îl setezi la temperaturi joase şi care bate fix spre tine poate provoca uscarea ochilor. Practic, aparatul usucă prea mult aerul din încăpere, iar acest lucru se resimte la nivelul ochilor.

Aerul condiţionat mai poate accentua afecţiunile oculare, cum ar fi conjunctivita şi blefarita şi îţi poate cauza probleme dacă porţi lentile de contact. Pentru a te feri de acest lucru îţi poţi lua un umidificator de cameră.

ventilaţi în mod regulat spaţiile cu aer condiţionat;

- păstraţi temperatura camerei între 21-25 C;

- încercati să obtineţi o umiditate între 60-70%:

- amplasaţi aerul condiţionat cât mai departe de locul unde obişnuiţi să staţi sau să dormiţi.