Factori care înrăutăţesc arsurile de stomac

1 2 jpg jpeg

Alimentele care conţin cafeină

Anumite alimente pot relaxa musculatura esofagului, astfel încât acidul gastric să pătrundă în esofag, favorizând apariţia arsurilor. Acestea pot fi diferite de la un pacient la altul, de aceea este bine să ţii un jurnal. Cele mai cunoscute alimente şi băuturi care duc la apariţia acidităţii gastrice sunt cele pe bază de cafeină: cafea, ceai verde, unele sortimente de ciocolată, băuturile carbogazoase.

O noapte pierdută

Ai avut o noapte lungă, în care ai consumat băuturi alcoolice? Ţi-ar putea cauza mai mult decât o mahmureală! Unii experţi sunt de părere că duce la arsuri. Atât alcoolul, cât şi tutunul te deshidratează şi scad cantitatea de salivă.

Guma de mestecat mentolată

Guma de mestecat poate fi o altă cauză a arsurilor, mai ales dacă ai obiceiul să mesteci sortimente care conţin mentă, pe stomacul gol. Mestecă gumă cu arome de fructe, după masă, ca să-ţi reduciriscul de a suferi de arsuri stomacale.

Mâncatul pe timp de noapte

Dacă eşti predispus la arsuri stomacale, evită să mânânci mult seara, dar şi gustările luate pe timpul nopţii. Aceste obiceiuri îngreunează digestia.

Evită, de asemenea, citriele şi mâncărurile picante, pentru că şi acestea pot duce la apariţia acestui simptom neplăcut. În cazul în care arsurile sunt frecvente şi-ţi afectează calitatea vieţii, este important să te prezinţi la medic.