Excesul de peşte prăjit, risc de accident vascular?

1 2 jpg jpeg

Un grup de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Alabama (SUA) a ajuns la concluzia că peştele prăjit ar putea fi de vină pentru accidentele vasculare cerebrale.

La studiu au participat mai mult de 22.000 de persoane în vârstă de peste 45 de ani. După cum s-a dovedit, peştele prăjit a fost considerat „nociv” dacă este consumat în exces.

Mai exact, locuitorii din Alabama mănâncă peşte prăjit de cel puţin de două ori pe săptămână, el făcând parte din meniul tradiţional în acest stat american.

În afara locuitorilor din Alabama, sunt pasionaţi de peşte şi vecinii lor din Arkansas, Georgia, Louisiana, Mississippi, Carolina de Nord şi Sud şi Tennessee. Ei constituie aşa-numita „centură a accidentelor vasculare cerebrale”, întrucât pe teritoriul acestora incidenţa problemelor cardiovasculare este cu 30% mai mare decât în celelalte state americane.

Prin urmare, Asociaţia americană a cardiologilor recomandă renunţarea la peştele gătit în tigaie sau la grătar şi consumul acestui aliment nu mai frecvent de 2-3 ori pe lună.