Eşti obosit? Te paşte astenia de primăvară!

1 2 jpg jpeg

Astenia de primăvară apare la începutul acestui anotimp şi îşi aduce cu sine toată „cohorta” de simptome: stare de indispoziţie generală, dezinteres faţă de ceea ce se petrece în jurul vostru, demotivarea, o permanentă stare de somnolenţă şi oboseală.

Este foarte important de ştiut că astenia de primăvară nu este o „tulburare psihologică”, ci o formă de readaptare (de trecere) a organismului uman de la sezonul rece la cel cald, cauzată de schimbările tot mai bruşte şi cu variaţii de temperatură.

Pentru a împiedica toate aceste trăiri, pentru a evita oboseala psihică şi fizică ce nu vă dă pace, cea mai la îndemână soluţie este alegerea unui regim alimentar special, dar şi cât mai multă mişcare şi, dacă se poate, în aer liber.

Vă puteţi face un program diferit în această perioadă şi puteţi începe ziua mai devreme, cu o alergare uşoară într-un parc, pe un stadion, în funcţie de variantele pe care ni le oferă zona în care locuiţi.

Este bine să nu exageraţi sau să încetaţi cu consumul de tutun şi alcool, ce poate să intensifice simptomatologia sau să o complice. Ceea ce vă recomand este să căutaţi să aveţi un regim de viaţă cât mai echilibrat în toate cele patru planuri ale vieţii: personal, social, profesional şi hobby-uri.