Durerile de cap: care sunt cele mai frecvente cauze

1 2 jpg jpeg

Oboseala, alimentaţia săracă în nutrimenţi, o răceală, o criză biliară, sinuzita, stresul, dereglările hormonale - toate favorizează apariţia durerii de cap.

Indiferent de tipul de cefalee, aceasta poate fi localizat─â ├«n mai multe zone, pe partea dreapt─â sau pe cea st├óng─â, la frunte, la ceaf─â. Durerile pot fi pulsatile, surde sau violente. Un lucru e cert: nu te mai las─â s─â te concentrezi pe treburile tale zilnice. Uite care sunt gre┼čelile frecvente pe care ┼či tu le faci!

Poziţia din timpul somnului

Dac─â te numeri printre persoanele care obi┼čnuiesc s─â doarm─â pe burt─â, aceasta poate fi o cauz─â a apari┼úiei migrenelor, deoarece g├ótul st─â r─âsucit o perioad─â lung─â, ap─âs├ónd pe nervi, vase de s├ónge ┼či vertebrele cervicale. ┼×i perna joac─â un rol important ├«n calitatea somnului ┼či a st─ârii tale de a doua zi.

Prea mult─â cafea sau ciocolat─â

Consumul de cafein─â reprezint─â de multe ori o enigm─â. ├Än timp ce pe unii ├«i ajut─â s─â scape de durerea de cap, la al┼úii consumul excesiv o favorizeaz─â. Aceast─â situa┼úie este comun─â ┼či ├«n cazul consumului de ciocolat─â, care con┼úine ┼či ea cofein─â. ├Äncearc─â s─â limitezi por┼úia p├ón─â descoperi care este cantitatea ideal─â pentru buna func┼úionare a organismului t─âu.

Statul peste program la serviciu

Orele petrecute pe scaun, ├«n fa┼úa computerului faciliteaz─â la finalul zilei de munc─â dureri la nivelul mu┼čchilor g├ótului, umerilor ┼či cefei. Aceast─â tensiune muscular─â poate fi una din cauzele problemei tale. ├Äncearc─â s─â faci pauze mici ┼či dese ├«n care s─â te ridici de pe scaun ┼či s─â faci c├ó┼úiva pa┼či.

Nu mănânci când trebuie

Atunci c├ónd nu ai o alimenta┼úie echilibrat─â ┼či la ore fixe, zah─ârul din s├ónge scade, corpul elibereaz─â hormoni care contracareaz─â nivelul sc─âzut al glucozei, iar aceste modific─âri se pot resim┼úi ├«n tot organismul. ├Äncearc─â s─â nu stai mai mult de 4-5 ore nem├óncat ┼či mereu s─â ai c├óte o gustare s─ân─âtoas─â ├«ntre mese.

La primul semn de durere e bine s─â bei un pahar cu ap─â ┼či dac─â nu cedeaz─â, atunci m─ân├ónc─â ceva. Dac─â nici a┼ča nu ai sc─âpat de durerea teribil─â de cap, doar atunci po┼úi s─â apelezi la pastile.

Alimente care pot cauza dureri de cap

Br├ónzeturile ┼či vinul ro┼ču - aceste dou─â alimente con┼úin tiramin─â, o substan┼ú─â format─â prin descompunerea proteinelor pe m─âsura matur─ârii alimentelor. Aceasta poate provoca dureri de cap prin dilatarea vaselor sangvine. Un alt motiv pentru care vinul ro┼ču poate da dureri de cap este prezen┼úa polifenolilor, care pot influen┼úa metabolismul serotoninei din creier.

La ce plante trebuie s─â apelezi?

Chiar ┼či banala durere de cap poate fi comb─âtut─â cu ajutorul plantelor. Iat─â cum! Menta are foarte multe beneficii ┼či pentru aceast─â problem─â nu ai nevoie dec├ót de o linguri┼ú─â de frunze la o can─â cu ap─â fiart─â, acoper─â ┼či las─â la infuzat 5 minute. Apoi bucur─â-te de acest mic r─âsf─â┼ú.

Ceaiul de ciuboţica-cucului, renumit pentru tratarea migrenelor, se prepară la fel ca infuzia de mentă.

Gingko biloba vine ├«n ajutorul t─âu ┼či ├«mbun─ât─â┼úe┼čte circula┼úia sangvin─â, permi┼ú├ónd oxigenarea creierului. Evit─â cu orice pre┼ú s─â iei gingko biloba ├«n acela┼či timp cu aspirina sau cu alte medicamente pentru dureri de cap, pentru a nu te expune riscului s─â apar─â reac┼úii adverse.

Mu┼če┼úelul este cel mai bun calmant ┼či elibereaz─â tensiunea cauzat─â de stres.O can─â de infuzie de plant─â scade intensitatea durerii.