Din ce cauză apare retenţia de apă când este frig afară

2 jpg jpeg

În momentul în care se acumulează lichide în cavităţi şi în ţesuturi se poate vorbi dspre existenţa unui edem, ce se resimte mai ales la nivelul picioarelor, a mâinilor cât şi a gleznelor.

Această problemă poate avea cauze medicale sau se poate produce pe parcursul sarcinei sau dacă avem un stil de viaţă foarte sedentar.

Mâncarea sărată, o posibilă cauză

1 2 jpg jpeg

Când vine vorba despre sănătate putem să ne referim la celebra sintagmă „ca sarea în bucate” însă trebuie să ţinem totuşi cont de faptul că un aport prea mare de sare va activa organismul să îşi facă depozite de apă. Apa contribuie astfel la creşterea celulelor cu până la 20 de ori mai mari decât în mod normal. Astfel este necesar un control al cantităţii de sodiu consumate.

În plus, alimentele procesate vin la pachet şi ele cu o cantitate mare de sare pe care din păcate nu o poţi controla, motiv pentru care ar fi indicat să limitezi pe cât posibil consumul lor.

Află cât de bun este orezul pentru silueta ta AICI

Deficienţa minerală

2 jpg jpeg

Mineralele fac parte din structura de rezistenţă a organismului, astfel că lipsa sau defciitul lor pot provoca o serie de schimbări deloc plăcute în organism.

Mai ales dacă vorbim despre deficienţa de magneziu, acest mineral se regăseşte din plin în alimente precum ciocolata neagră, mazărea, spanacul, avocado şi nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta, dacă nu vrei să te confrunţi cu apariţia edemelor.

De asemenea este indicat să bei apă chiar dacă nu simţi senzaţia de sete.

O altă deficienţă destul de seriosă cu care te poţi confrunta este vitamina B6 al cărui rol în organism este de a păstra un echilibru al apei.

Astfel că ai nevoie să consumi produse precum tonul, banane, fructe uscate, seminţe de floarea soarelui sau chiar carne de curcan ori de vită macră.

Şi potasiul se ocupă cu menţinerea echilibrului apei în organism în limite normale. În plus, potasiul contribuie la reducerea nivelului de sodiu când acesta creşte şi te protejează de apariţia retenţiei de apă.

Deshidratarea, principala cauză

1 2 jpg jpeg

Când nu bei suficientă apă, fiecare gram pe care organismul tău îl primeşte îl va depozita pentru a-l folosi în caz de urgenţă, astfel apare retenţia de apă.

Temperaturile bruşte de la cald la rece sau invers supun organismul la schmbări bruşte ce poate perturba inclusiv gradu de hidratare şi de gestionare a microelementelor din organismul tău.