Diferenţe între corpul bărbatului şi cel al femeii

1 2 jpg jpeg

Femeile sunt de trei ori mai predispuse la migrene, faţă de bărbaţi. Totodată, persoanele de sex masculin sunt mai predispuse la infarct, în timp ce riscul de moarte în urma unui sindrom coronarian acut este mai mare la femei decât la bărbaţi.

Diferenţe între corpul bărbatului şi cel al femeii: reprezentantele sexului frumos au un miros mai fin

Persoanele de sex feminin au un miros mai fin. Tot ele plâng mai des decât bărbaţii. Se pare, de asemenea, că rănile femeilor se vindecă mai uşor decât cele ale bărbaţilor. Femeile sunt, în medie, mai scunde decât bărbaţii cu 15 centimetri, dar reprezentantele sexului slab au şoldurile mai late decât bărbaţii, asta pentru că trebuie să fie pregătite să dea naştere unui copil.

Şi în ceea ce priveşte dinţii există dferenţe între sexe

Creierul bărbaţilor este cu 10% mai mare decât cel al femeilor. Şi în ceea ce priveşte dantura există diferenţe interesante între corpul bărbatului şi cel al femeii. Astfel, potrivit Journal for Dental Research, caninii bărbaţilor sunt mai laţi faţă de cei ai reprezentantelor sexului slab.

Diferenţe între corpul bărbatului şi cel al femeii: de ce nu au femeile mărul lui Adam?

Mărul lui Adam e alcătuit din cartilagii cu rol protector asupra laringelui. La băieţi, în timpul pubertăţii, aceste cartilagii se îngroaşă şi ies în afară. În schimb, la fete, fiindcă nu au testosteron,aceste cartilagii se dezvoltă mai mult spre interiorul gâtului. Şi muşchii bărbaţilor sunt mai puternici datorită testosteronului, faţă de cei ai femeilor.

Persoanele de sex masculin au o pilozitate mărită tot din cauza hormonilor androgeni.