Dieta copiilor care sufer─â de sindromul ADHD

1 2 jpg jpeg

Cum se manifest─â?

Sindromul ADHD se caracterizează, în general, prin modificări ale dispoziţiei, anxietate, impulsivitate, ostilitate, tulburări ale somnului asociate cu alte simptome precum durere de cap, migrene si disconfort gastric.

Pentru fiecare persoan─â, medicul stabile┼čte un tratament individual. ├Än reducerea simptomelor acestei afec┼úiuni, alimenta┼úia este extrem de important─â. Ceea ce poate fi sau nu consumat se stabile┼čte pe parcus, ├«n func┼úie de cum reac┼úioneaz─â cel mic, ├«ns─â exist─â c├óteva reguli de alimenta┼úie care, potrivit speciali┼čtilor, u┼čureaz─â simptomele sindromului ADHD.

Micul dejun ├«mbun─ât─â┼úe┼čte func┼úiile cognitive

Masa de diminea┼ú─â este extrem de important─â, ├«n special pentru copiii care sufer─â de deficit de aten┼úie ┼či hiperactivitate. Un mic dejun bogat ├«n proteine ┼či carbohidra┼úi complec┼či contribuie la ├«mbun─ât─â┼úirea func┼úiilor cognitive.

Mai mul┼úi acizi gra┼či Omega-3

Acizii gra┼či Omega-3 contribuie la buna func┼úionare a ├«ntregului organism, inclusiv a creierului. Surse bune de acizi gra┼či Omega-3 sunt pe┼čtele, semin┼úele de dovleac, uleiul de m─âsline ┼či nucile.

Mai puţine alimente procesate

Alimentele procesate pot ├«nr─âut─â┼úi simptomele acestei afec┼úiuni, motiv pentru care trebuie excluse din dieta celor mici. De asemenea, se recomand─â reducerea sau chiar excluderea zah─ârului, a ├«ndulcitorilor artificiali , precum aspartam ┼či a produselor pe baz─â de gluten.