Descopera ce boli ascund starile cronice de oboseala

1 stari cronice de oboseala jpg jpeg

Ai o perioada solicitanta, cu treburi multe de facut si simti ca nu le mai poti face ca altadata? Desi dormi 7-8 ore pe noapte, in timpul zilei simti nevoia tot mai acuta sa te odihnesti si ai ameteli. E posibil sa suferi de o afectiune care-ti slabeste organismul. Inainte de toate, un medic generalist te poate ajuta. Iata doar cateva dintre cauzele starilor cronice de oboseala!

Inainte de toate, un medic generalist te poate ajuta. Pana ajungi la control, descopera ce boli pot cauza starile cronice de oboseala. 

Anemia iti slabeste puterile

Este normal sa fii obosit si sa ai febra musculara dupa o perioada de efort fizic prelungit. Te poti alarma insa cand simptomele persista. Ele pot anunta o anemie, o boala care se manifesta prin ameteli frecvente, dureri de cap si palpitatii. In plus, tenul devine palid, capacitatea de concentrare scade si insomniile se tin lant.

Atentie la inima!

Atat in sezonul rece, cat si in zile cu temperaturi ridicate, persoanele cu boli cardiovasculare se pot simti mai obosite. Tensiunea arteriala creste din cauza variatiilor de temperatura, iar vasele de sange se dilata. Acest lucru duce la o stare de epuizare totala, asociata cu puternice dureri toracice, stari de voma si cu dificultati de respiratie. Atentie, insa! Cu cat amani vizita la medic, cu atat esti mai aproape de o complicatie grava.

Limiteaza nivelul de toxine din organism

Si toxinele pot epuiza rezervele de energie ale organismului. Nu te ingrijora! Le poti veni de hac urmand o cura de detoxifiere. Inlatura durerile de cap, starile de astenie si impiedica toxinele sa-ti „invadeze” organismul. Opteaza pentru suplimente alimentare cu argila, fibre sau cu suc de aloe vera. Dau rezultate foarte bune. Si nu uita ca trebuie sa bei 2 litri de apa pe zi!

Tiroida poate fi de vina

Hipotiroidia (reducerea secretiei glandei tiroide in organism) afecteaza de 5 ori mai mult femeile decat barbatii. Simptome care se alatura oboselii mai intense ziua sunt: ritm cardiac scazut, depresie, stari de nervozitate, apatie, slabiciune musculara, uscarea pielii, scaderea memoriei, unghii casante, caderea parului si ingrasare.

Simptomele Hepatitei C

Oboseala poate fi un simptom important in hepatita C, daca devine mai intensa pe parcursul zilei. Lipsa poftei de mancare, durerile articulare si de muschi, senzatia de greata sau durerile de cap sunt simptome care trebuie sa-ti dea serios de gandit. Cu cat mergi mai repede la medic, cu atat ai sanse sa te vindeci mai usor.