Degetele îţi spun cum stai cu sănătatea

1 2 jpg jpeg

Ar─ât─âtorul spune multe despre un b─ârbat

Potrivit mai multor studii, exist─â o leg─âtur─â ├«ntre m─ârimea organului sexual ┼či cea a degetului ar─ât─âtor. Cel mai concludent este cel al experi┼úor coreeni de la Spitalul Universitar Gachon din Coreea de Sud. ├Än urma unei cercet─âri la care au participat 144 de voluntari, cercet─âtorii au observat c─â un b─ârbat este mai dotat , cu c├ót diferen┼úa dintre degetul ar─ât─âtor ┼či cel inelar este mai mare.

O explica┼úie a acestei leg─âturi, spun oamenii de ┼čtiin┼ú─â, ar fi provocat─â de expunerea la testosteron ├«n timpul sarcinii. Aceast─â expunere la testosterone este legat─â ┼či de atractivitate. Astfel, un b─ârbat cu un chip atractiv, cu tr─âsturi masculine are diferen┼úa dintre inelar ┼či ar─ât─âtor mai mare.

Date ┼či despre orientarea sexual─â

De asemenea, un studiu realizat de cercet─âtorii de la Universitatea din Geneva a demonstrat c─â raportul dintre cele dou─â degete (inelar ┼či ar─ât─âtor) este legat de tonul vocii, de mirosul corpului ┼či de calitatea spermei.

Totodat─â, diferen┼úa ar putea indica ┼či orientarea sexual─â, suger├ónd astfel c─â homosexualitatea nu este o alegere personal─â, ci o predispozi┼úie genetic─â.

Cite┼čte ┼či:

- Leacuri pentru m├óini ┼či picioare reci

- De ce îmi tremură mâinile?

Femeile lesbiene ┼či b─ârba┼úii homosexuali au o diferen┼ú─â mai mic─â de m─ârime ├«ntre cele dou─â degete, suger├ónd astfel o expunere la o cantitate mai mic─â de testosteron, potrivit studiului, citat de medicaldaily.com.

Leg─âtura dintre degete ┼či cancer

B─ârba┼úii care au un raport mai mic ├«ntre degetul inelar ┼či ar─ât─âtor au ┼čanse mai mari s─â supravie┼úuiasc─â unui cancer de prostat─â. Studiul coreean a demonstrat c─â pacien┼úii cu degete inelare mai scurte r─âspundeau mai bine la tratamentul pentru cancer.

Explicaţia este tot cantitatea mai mică de testosteron. Bolnavii care produc mai puţin testosteron au nevoie de mai puţine medicamente care să blocheze acţiunea acestui hormon asupra tumorii.