De ce te doare capul: motive mai puţin cunoscute

1 2 jpg jpeg

Unele ingrediente din mâncare

Ştiai că durerile de cap pot să apară şi din cauza unor ingrediente alimentare? Poate fi vorba despre excesul de gluten sau de nitraţii care se gasesc în mâncare. Şi vinul roşu poate să dea dureri de cap. De asemenea, la unele persoane foamea poate să dea dureri de cap. Acestea se vor domoli după ce iei masa.

Vremea

O durere de cap poate să apară şi din cauza schimbărilor care se produc în atmosferă. Astfel, nu este de mirare dacă te doare capul înainte de o ploaie.

Somnul insuficient poate să declanşeze, de asemenea, dureri de cap .Şi dacă ai dormit prea mult te poţi simţi ameţit şi poţi avea o durere de cap.

Lumina poate să intensifice durerile

Lumina intensifică migrenele, arată studii în domeniu. Astfel, un procent de 85% dintre persoanele care suferă de dureri de cap, participante la studiul efectuat de specialiştii de la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston, au simţit intensificări ale durerilor, în momentul în care au fost expuse la surse de lumină. Ei au avut nevoie de aproximativ jumătate de oră pentru a-şi reveni.

Stresul

De vină pentru o astfel de durere poate fi şi stresul. Încordarea maximă pe care o simte o persoană în momentele stresante poate să favorizeze apariţia durerilor. Stresul poate fi redus prin meditaţie sau yoga.

Boli care au drept simptom durerile de cap

În spatele durerilor de cap se pot ascunde numeroase afecţiuni. Poate fi vorba despre sinuzită, anevrism, tumori cerebrale, tensiune arterială. Infecţii ale urechii, meningita, atacurile de panică şi encefalita se maifestă şi prin dureri de cap.