Curiozităţi inedite despre corpul tău

1 2 jpg jpeg

Curiozităţi inedite despre corpul tău: digestia

În general, alimentele pe care le ingerăm rămân între 3 şi 6 ore în stomacul nostru, care poate ,,adăposti'' până la 2 litri de produse alimentare.

Totuşi, unele alimente pe care le consumăm rămân până la 8-20 de ore în intestinul gros şi asta pentru că, la unele persoane, procesul de digestie este mai lent, astfel că sintetizarea şi evacuarea alimentelor durează mai mult.

Curiozităţi inedite despre corpul tău: cât timp putem supravieţui fără hrană

Corpul uman rezistă mai bine fără alimente solide, însă în lipsa hidratării consecinţele ar putea fi destul de grave. În funcţie de starea de sănătate a fiecărui individ în parte, corpul uman poate rezista 7 zile fără hrană. Însă, fără apă sau alte lichide, corpul nostru nu ar rezista mai mult de 3 zile.

Curiozităţi inedite despre corpul tău: pielea

Ştiai că de-a lungul vieţii un om poate produce până la 15 kilograme de celule moarte. Acest proces este benefic, întrucât eliminarea pielii moarte are ca rezultat regenerarea acesteia.

Curiozităţi inedite despre corpul tău: de ce ni se încreţeşte pielea atunci când stăm prea mult timp în apă

Atunci când petrecem mai mult timp în baie sau în piscină, pielea de pe degete sau cea de pe tălpile picioarelor se încreţeşte şi capătă un aspect ridat.

Aceasta este, de fapt, o caracteristică moştenită de la strămoşii noştri. Având pielea zbârcită, strămoşii noştri puteau culege cu uşurinţă plante sau seminţe din mediul acvatic datorită aderenţei căpătate în urma contactului prelungit cu apa.

Curiozităţi inedite despre corpul tău: limba

Limba măsoară, în medie, 10 centimetri, în timp ce forma sa şi striaţiile de pe suprafaţa ei sunt unice de la individ la individ, precum amprentele digitale.

Curiozităţi inedite despre corpul tău: de ce ne înroşim

Dacă ai tendinţa să te înroşeşti în situaţii jenante sau din cauza timidităţii, ei bine, trebuie să ştii că şi mucoasa stomacului se înroşeşte. De fapt, această manifestare psihologică serveşte la înlăturarea căldurii din corp.

Curiozităţi inedite despre corpul tău: părul

În timpul somnului, părul unui adult creşte în medie cu 2-3 centimetri pe săptămână.