Cum tratezi deger─âturile

1 2 jpg jpeg

Aceste excrescen┼úe ale pielii, cu m├ónc─ârimi ┼či inflama┼úii, apar cel mai adesea pe partea inferioar─â a degetelor sau pe v├órful degetelor de la picioare.

Uneori se ivesc pe urechi, exteriorul coapselor ┼či pe alte p─âr┼úi ale corpului expuse la frig sau presiune.

Cauza este restric┼úia circula┼úiei rezervei de s├ónge prin capilare, fapt care conduce la lipsa de oxigen ┼či nutrien┼úi, atrag├ónd dup─â sine distrugerea celulelor. Profilaxia este singura solu┼úie.

Degerăturile pot fi evitate îmbrăcându-te gros în timpul iernii. Odată ce s-a dezvoltat, poate fi nevoie de mai multe săptămâni până la vindecare.

Circulaţia proastă poate fi îmbunătăţită cu ajutorul

care con┼úin ghimbir, scor┼úi┼čoar─â sau angelic─â.

Fierbe o lingur─â de plant─â uscat─â ├«n dou─â c─âni de ap─â timp de 10 minute. Adaug─â un v├órf de piper ├«nainte de a bea. M├ónc─ârimile locale pot fi u┼čurate cu arnic─â, crem─â de g─âlbenele sau aloe vera.

Este important s─â m─âre┼čti aportul de vitamina E consum├ónd avocado, alune ┼či semin┼úe. Pentru vitamina C consum─â citrice, coac─âze negre, cire┼če ┼či afine.

Alcoolul poate contribui la degajarea capilarelor. Cantit─â┼úile mai mari au efectul opus, ├«nr─âut─â┼úind deger─âturile. Cofeina sub orice form─â, dar ┼či nicotina reduc cantitatea de s├ónge.

Lev─ân┼úica ┼či mu┼čcata trandafirie au un efect de ├«nc─âlzire, de relaxare, ├«mbun─ât─â┼úesc circula┼úia ┼či au un u┼čor efect analgezic. Freac─â aceste uleiuri pe deger─âturi, amestecate fie cu un ulei care s─â se absoarb─â u┼čor ├«n piele, fie cu o lo┼úiune.

Pe termen lung, ├«ncearc─â s─â ├«mbun─ât─â┼úe┼čti circula┼úia prin masarea picioarelor sau prin utilizarea uleiurilor ├«n baie. Po┼úi s─â folose┼čti rozmarinul, iarba l─âm├óioas─â sau sov├órful.

Persoanele care sufer─â de hipertensiune ar trebui s─â evite uleiul de rozmarin.