Cum tratezi degerăturile
Aceste excrescenţe ale pielii, cu mâncărimi şi inflamaţii, apar cel mai adesea pe partea inferioară a degetelor sau pe vârful degetelor de la picioare.
Uneori se ivesc pe urechi, exteriorul coapselor şi pe alte părţi ale corpului expuse la frig sau presiune.
Cauza este restricţia circulaţiei rezervei de sânge prin capilare, fapt care conduce la lipsa de oxigen şi nutrienţi, atragând după sine distrugerea celulelor. Profilaxia este singura soluţie.
Degerăturile pot fi evitate îmbrăcându-te gros în timpul iernii. Odată ce s-a dezvoltat, poate fi nevoie de mai multe săptămâni până la vindecare.
Circulaţia proastă poate fi îmbunătăţită cu ajutorul
care conţin ghimbir, scorţişoară sau angelică.
Fierbe o lingură de plantă uscată în două căni de apă timp de 10 minute. Adaugă un vârf de piper înainte de a bea. Mâncărimile locale pot fi uşurate cu arnică, cremă de gălbenele sau aloe vera.
Este important să măreşti aportul de vitamina E consumând avocado, alune şi seminţe. Pentru vitamina C consumă citrice, coacăze negre, cireşe şi afine.
Alcoolul poate contribui la degajarea capilarelor. Cantităţile mai mari au efectul opus, înrăutăţind degerăturile. Cofeina sub orice formă, dar şi nicotina reduc cantitatea de sânge.
Levănţica şi muşcata trandafirie au un efect de încălzire, de relaxare, îmbunătăţesc circulaţia şi au un uşor efect analgezic. Freacă aceste uleiuri pe degerături, amestecate fie cu un ulei care să se absoarbă uşor în piele, fie cu o loţiune.
Pe termen lung, încearcă să îmbunătăţeşti circulaţia prin masarea picioarelor sau prin utilizarea uleiurilor în baie. Poţi să foloseşti rozmarinul, iarba lămâioasă sau sovârful.
Persoanele care suferă de hipertensiune ar trebui să evite uleiul de rozmarin.