Cum te protejezi de Alzheimer

1 2 jpg jpeg

Fă mişcare

Studiile arată că atunci când facem mişcare nu doar organismul are parte de beneficii. Exerciţiile fizice previn îmbătrânirea prematură a creierului, reducând astfel riscul apariţiei bolii Alzheimer.

Pentru a te proteja de această afecţiune degenerativă nu este nevoie să optezi pentru antrenamente intense, de lungă durată. Este suficient să mergi mai mult pe jos în fiecare zi.

Pune-ţi mintea la contribuţie

Deteriorarea creierului poate fi prevenită prin efectuarea unor exerciţii de logică, care necesită concentrare şi atenţie. Cu cât îţi pui mintea mai mult la contribuţie, cu atât vei reduce riscul afectării funcţiilor cognitive ale creierului.

De asemenea, studiile arată că discuţiile cu prietenii scad cu până la 60% riscul de apariţie a demenţei.

Hrăneşte-ţi creierul

Alimentele bogate în antioxidanţi menţin creierul tânăr şi sănătos, aşadar mănâncă zi de zi afine, nuci, alune de pădure. Şi peştele este indicat pentru consumul zilnic, deoarece conţine din plin acizi graşi omega-3, esenţiali pentru sănătatea creierului.

Redu nivelul de stres din organism

Un studiu arată că persoanele stresate sunt de două ori mai predispuse să sufere de Alzheimer, spre deosebire de cele calme. De aceea, specialiştii ne sfătuiesc să găsim soluţii la problemele care ne frământă şi să optăm pentru o tehnică de reducere a stresului, precum meditaţie sau yoga.